26. mart 2015.26. mar 2015.
KOŠARKA: OKK ŠABAC IMA NOVOG GENERALNOG SEKRETARA

UZDAJU SE U SVOJE IGRAČE

Redovna Skupština OKK Šabac održana je 20. marta. Na dnevnom redu su se našle tri tačke: finansijsko stanje i poslovanje kluba, rezultati u tekućoj sezoni i izbor novog generalnog sekretara, jer je prethodni otišao u penziju. Ovu funkciju preuzeo je raniji sportski direktor i trener kluba, Srđan Đurić, koji je jednoglasno izabran.
Prema njegovim rečima, finansijski deo prikazan je minimalnim minusom, ali su zato takmičarskim delom zadovoljni. Ostvareni su određeni uspesi sa kadetskom ekipom, dok u pionirskoj i mlađim kategorijama imaju kandidate za reprezentaciju.
-Cilj nam je promocija mlađih igrača koji bi u budućnosti igrali za seniorsku ekipu, čija bi okosnica bili igrači ponikli u mlađim kategorijama. Želim da opravdamo budžetska sredstva dobijena od grada i da klub postane stabilan srpskoligaš. Kada stasaju deca koja su sada u mlađim kategorijama, moći ćemo da „napadamo“ i viši rang, kaže Đurić.
Svi igrači koji trenutno igraju u klubu su takođe ponikli iz mlađih selekcija. Đurić kaže da je, pored promocije njihovih igrača, prednost toga i što dolazi do ušteda na stanovanju, hrani i slično.
-Sezona još nije gotova, međutim možemo biti zadovoljni. Zauzimamo četvrto mesto na tabeli. Još tri utakmice treba da odigramo do kraja i možda bi mogli da napredujemo do trećeg mesta. Što bi bio izuzetan uspeh za ovako mladu ekipu, ističe Đurić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa