26. mart 2015.26. mar 2015.
Škole bez droge

Sigurno mesto za Đake

Grad Šabac u saradnji sa mrežom nevladinih organizacija pokrenuo je projekat „Škole bez droge - sigurno mesto za đake“ u okviru kog se sprovode procedure kontrole prisustva narkotika u školama. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je prošlog petka testiranju školskih površina i mobilijara na prisustvo narkotika u Ekonomsko-trgovinskoj školi, koje je obavljeno specijalnim forenzičkim testovima.
-Grad Šabac podržava ovu akciju jer prepoznaje važnost prevencije u rešavanju velikog problema kakav je narkomanija. Kontrolom prisustva narkotika u školama utvrđujemo stanje, što je prvi korak u suočavanju sa ovim problemom. Na taj način štitimo decu, pomažemo i roditeljima i prosvetnim radnicima, što je važno i za dalji razvoj zajednice, jer verujemo da su naša deca - naša budućnost, ali i naša odgovornost, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
U narednoj fazi projekta, nakon detekcije rizičnih grupa, radiće se na prevenciji i edukaciji učenika, profesora i roditelja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa