9. april 2015.9. apr 2015.
KORISNICI GERONTOLOŠKOG CENTRA ŠABAC OTVORILI USKRŠNjU IZLOŽBU JAJA U KLUBU PENZIONERA

spretNIH RUKU DELO

Iako su zagazili u treće doba korisnici Gerontološkog centra Šabac ne posustaju duhom. To su i pokazali prošlog četvrtka na otvaranju svoje tradicionalne Uskršnje izložbe jaja u Klubu penzionera.
- Kad se jedna stvar ponovi više puta onda to postaje navika. Navika vremenom prelazi u tradiciju. Negde u ove dane u Domu već počinje da se oseća ta pretpraznična atmosfera. U radnoj terapiji uvek je mnogo više ljudi nego inače. Ono što treba istaći, red pohvaliti, to su ove dve divne žene koje su naši radni terapeuti, koje su po ceo dan boravile u Domu da pomognu da se te naše ideje pretvore u delo, da se ono što smo mi zamislili i osmislili i ostvari. To teško može rečima da se prenese. To je atmosfera koja se oseti, koja se živi ovih dana. Meni ostaje samo da preko ovih eksponata koji govore umesto mene prenesem pozdrave svima, da uputim prva onaj hrišćanski dobro poznati pozdrav „Hristo Voskrese“ uz zahvalnost ovim ženama. Uz pozdrave koje prenosimo svima mogu da se zahvalim i vama koji ste uvek bili uz nas da ono što se dogodi vide i druge ljudi. Hvala vam što ste zajedno sa nama ““ rekla je Natalija Nedić, učiteljica u penziji.
Radna terapija i ovoga puta dala je najlepše plodove u vidu šarenih uskršnjih jaja ali i svega onog što doprinosi lepoti prazničnog stola. Kreativnosti nije nedostajalo dok su vredne ruke prethodnih dana radile s ljubavlju. Svoju spretnost pokazali su, kako je rečeno, i muškarci koji su se ove godine priključili u većem broju.
- To je jedna divna stvar, tradicija, srpski običaj. Čuvamo ga kroz ove generacije do sledećih koje će prihvatiti, nadam se, nastavljujući ono što smo započeli ““ dodao je Miki Milinković, korisnik Centra već pet godina.
Oduševljenje nije krila ni Vukica Koprivica, član Kluba penzionera, koja je istakla da je poenta cele priče porodična atmosfera koja vlada među korisnicima Gerontološkog centra.
- Nisu izgubili onu tradiciju porodičnog okupljanja za Vaskrs. To se oseti i u tom kolektivu, trećem dobu. Taj sadržaj, ta poenta je ostala tamo. To je meni najdragocenije ““ naglasila je Vukica.
Za ono što su postigli veliki deo duguju, kako su sami rekli, svojim radnim terapeutima, Dragi Ćirić i Stanislavi Maši Matić.
- Koleginica i ja ih u potpunosti podržavamo za bilo koju akciju rada. Upotpunjujemo njihove mogućnosti prema sposobnostima i na taj način organizujemo druženja. Jednostavno, lepo im je. Dodajemo smisao da još vrede ovom društvu. Uglavnom se bave onim što su radili ranije ““ istakala je Stanislava Matić.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa