9. april 2015.9. apr 2015.
PROLEĆNI VAŠAR „NATINIH“ OSNOVACA ISPRED KULTURNOG CENTRA

U ZNAKU USKRSA

Petu godinu za redom učenici OŠ „Nata Jeličić“ sa svojim učiteljicama i nastavnicima organizovali su Prolećni vašar. Štandovi ispred Kulturnog centra u Gospodar Jevremovoj ulici prošle srede, 8. aprila, bili su u znaku Uskrsa.
- Jedna lepa, vesela, šarena manifestacija gde uživamo svi zajedno. Učenici pre svega, onda mi sa njima, a naravno i roditelji koji nam se uvek pridruže i od sveg srca podrže ono što radimo. Vrlo često dolaze na naše radionice koje organizujemo sa decom. Uživali su u svemu tome. Kad god završimo jedan Prolećni vašar odmah se nameće tema šta ćemo dogodine da radimo. Neke lepe ideje se iskristališu. Deca nam tu često pomognu. Usmere nas prosto u kom pravcu bismo mogli da idemo. To je njihovih ruku delo. Njihovo i naše zajedničko zadovoljstvo - rekla je učiteljica III3 Vesna Mijatović.
Produkti likovnih sekcija, „Volontera u srcu“, časova slobodnih aktivnosti i izbornih predmeta poput „Čuvara prirode“ i „Narodne tradicije“, privukli su veliku pažnju svih prisutnih.
- Najveći hrišćanski praznik je upravo inspiracija za našu školu kako bi naša deca pokazala sve vrednosti kojima ih učimo. To nije samo znanje već mnogo veštine, njihova kreativnost, ljubav prema drugima. Upravo je, ponavljam, praznik kada treba zaista svi da izađu i da pokažu šta znaju. Oni su sjajni i zaista imaju dosta kreativnosti. Pokazuju to svakodnevno i nadam se da će te najveće vrednosti izaći na površinu u ovom malo sivom vremenu, a imamo mnogo toga što treba ceniti i vrednovati ““ istakla je direktorka Zorica Nedeljković.
Sekcija prve pomoći pokazala je na licu mesta kako se na najbolji način može pomoći povređenom, dok su svi zainteresovani mogli da nauče i prve poteze na šahovskoj tabli. Likovna sekcija starijih učenika pokazala je kako se crtaju portreti dok su hemičari na čelu sa nastavnicom Sonjom Čavić Teodorović izvođenjem eksperimenata pokazali zabavnu stranu nauke. Učenici Produženog boravka sa učiteljem Veskom Isailovićem otvorili su koncert izvođenjem numere „Uskršnje jutro“. Dobro uigrana ekipa izvela je devet numera dok su svoju humanost na delu pokazali i ovoga puta. Sav prikupljen novac od prodaje slika biće upućen onima kojima je to najpotrebnije. Pre njih nastupili su i njihovi drugari, članovi KUD „Abrašević“.
Učenici IV3 na čelu sa učiteljicom dali su pravi primer kako se od recikliranog materijala, uz malo mašte, mogu stvoriti prava umetnička dela.
- Bilo je fenomenalno raditi. Najlepše mi je bilo kad smo zajedno pravili na likovnom ove stvari i onda sam bila baš uzbuđenja što ćemo ih prodavati na centru. Sad je uzbuđenje još veće ““ rekla je Iva Tadić koja je, kao i njeni drugari Sofija Lukić, Tamara Mišić, Matija Nešković, poželela da su ovakva okupljanja češća.
Smeh i radost „Natinih“ osnovaca ulepšao je sunčan aprilski dan kao i srca odraslih koji su ih posmatrali sa simpatijama.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa