23. april 2015.23. apr 2015.
ZELENI OPŠTINE BOGATIĆ NASTAVILI AKCIJU DRVO JE IZVOR ŽIVOTA

ČETINARIMA UKRASILI ŠKOLU U SALAŠU CRNOBARSKOM


Aprila ove godine, Pokret za Bogatić Zelenih Srbije je nastavio svoju akciju „Drvo je izvor života IV“ sadnjom četinara u dvorištu Osnovne škole Laza K. Lazarević u Salašu Crnobarskom. Na taj način su obeležili 22. april, Dan planete Zemlje koji se ove godine u svetu proslavlja pod sloganom “Zasadimo milijardu stabala“. Zeleni Bogatića su uz veliku pomoć Mesnog odbora Zelenih Bogatića u Salašu Crnobarskom na čijem je čelu Ivana Ostojić, učenika i rasadnika četinara “Saša“ iz Bogatića koji je donirao sadnice, zasadili deset stabala ukrasnih četinara. Na ovaj način doprineli su ulepšavanju školskog dvorišta.
Pokret za Bogatić ide u susret Danu planete Zemlje koji se ove godine obeležava pod sloganom „Zasadimo milijardu stabala“.
- Smatramo da je potrebno intenzivirati ozelenjavanje gradova i pošumljavanje cele Srbije kako bismo ulepšali životno okruženje i omogućili zdraviji život u urbanim sredinama. Cilj je i razvoj određenih privrednih grana u manje razvijenim područjima Srbije, kaže Aleksandar Firaunović, predsednik “Zelenih“ opštine Bogatić.
Deca su imala priliku da u okviru predavanja čuju nešto više o uticaju i značaju šuma na životnu sredinu.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa