30. april 2015.30. apr 2015.
POSETA JEVREMOVCU

Opravdana uloga poverenika

Rad poverenika u seoskim mesnim zajednicama može znatno olakšati život stanovnika, naročito onih u trećem dobu, ocenio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete Uslužnom centru u Jevremovcu. On je istakao veliku pomoć poverenika prilikom registracije, odnosno preregistracije poljoprivrednih gazdinstava, koja je završena u martu.
- Žao mi je što poverenici ne mogu da pomognu građanima prilikom aktuelnih prijava za subvencije. Grad Šabac poseduje administrativne kapacitete za to. Apelujem na republičke organe da se taj propis promeni, kako bi građani u svojim mesnim zajednicama mogli da završe sve poslove koji se tiču poljoprivrednih gazdinstava, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Vladimir Nešković, poverenik u Jevremovcu, kaže da su poverenici uvek na raspolaganju meštanima za konsultacije ili pomoć u oblasti administracije.
- Pomažemo prilikom prikupljanja dokumentacije za roditeljski i dečji dodatak, kao i dokumenata potrebnih za dobijanje novčanih sredstava koje daje Grad Šabac. Izlazimo na teren po pozivima građana kako bi mogli da obavestimo nadležne institucije. U prethodnom periodu, pomagali smo građanima prilikom popunjavanja obrazaca za registraciju, odnosno preregistraciju poljoprivrednih gazdinstava. Nismo u mogućnosti da predajemo zahteve za subvencije, ali građani mogu da dođu u Uslužni centar, prikupe informacije i dobiju pomoć u popunjavanju obrazaca za subvencije, naveo je Vladimir Nešković, poverenik u Jevremovcu.
Milan Vasić, predsednik Saveta MZ „Jevremovac“, zahvalio je gradonačelniku na poseti i istakao dobru dugogodišnju saradnju sa Gradskom upravom. Govorio je i o planovima ove mesne zajednice za naredni period.
- Očekuju se konkretniji razgovori sa predstavnicima šabačkog „Vodovoda“ o daljoj izgradnji kanalizacione mreže. Razmatramo izbor parcele za izgradnju zdravstvene ambulante, koja je neophodna s obzirom na broj stanovnika Jevremovca i obim neophodne zdravstvene zaštite. Insistiramo na dobroj saradnji sa Predškolskom ustanovom i školom, pošto ćemo ove godine imati 39 predškolaca i moramo raditi u njihovu korist, poručio je Milan Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa