7. maj 2015.7. maj 2015.
PREDSTAVLjEN PROGRAM DONACIJA „SUPERSTE“ ERSTE BANKE

NOVA PODRŠKA MLADIMA

Zahvaljujući inicijativi Kancelarije za mlade grada Šapca svi zainteresovani imali su priliku da proteklog utorka u sali Kulturnog centra čuju o najnovijem programu donacija „Superste“ Erste Banke koji se realizuje u saradnji sa Fondacijom „Dokukino“.
- Smatramo da je ovaj program donacija Erste Banke izuzetna prilika za sve inovativne i preduzimljive mlade ljude da realizuju svoje društveno odgovorne zamisli, i jednako važno ““ pomognu razvoju svoje lokalne zajednice. Nadamo se da će među nagrađenima biti i neko od naših Šapčana ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca.
Novi donatorski program daje priliku mladim ljudima do trideset pet godina starosti, koji samostalno, u okviru neformalnih ili formalnih grupa i organizacija, imaju ideje za stvaranje projekata u umetnosti, nauci i drugim oblastima.
- Želja nam je da sa zajednicom budemo u direktnom kontaktu pa smo se rado odazvali pozivu šabačke Kancelarije za mlade kako bismo povećali društvenu transparetnost, probudili aktivizam, umrežavanje i dijalog u zajednici. Pošto internet zauzima važnu ulogu u modernom svetu, odlučili smo se da „digitalizujemo“ „Superste“ program u okviru koga mogu da se prijavljuju inovativni održivi projekti koji utiču na rešavanje konkretnih društvenih problema - istakla je Jelena Vasilev, koordinatorka programa „Superste“ u Erste Banci.
U toku ove godine biće dodeljeno deset donacija po 500.000 dinara grupama i organizacijama za liderske projekte kojima doprinose razvoju zajednice. Desetoro izuzetnih pojedinaca imaće priliku da dobiju po 200.000 dinara za realizaciju sopstvenih društveno odgovornih ideja.
- Erste Banka je u važnom trenutku prepoznala potencijal Fondacije pa nam je posebno zadovoljstvo da učestvujemo u razvoju programa „Superste“, koji će kroz mentorstva i učešće zajednice, ali i kroz novčana sredstva, omogućiti podršku velikom broju kreativnih mladih lidera širom Srbije ““ naglasio je Goran Zarić, predsednik Fondacije.
Prva faza godišnjeg ciklusa „Centrifuga“ za liderske ideje grupa i organizacija biće otvorena do 31. maja, dok će se konkurs za pojedince „Klub Superste“ realizovati u drugoj polovini godine. Za više informacija svi zainteresovani mogu se obavestiti putem interneta na superste.net.

O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa