7. maj 2015.7. maj 2015.

SIGURNI U DERBIJU

FK „Radnički šabački“ ““ FK „Budućnost“ 3:0 (1:0)
svemu sudeći, definitivno izbacio jesenjeg prvaka iz borbe za plasman u viši rang. U derbiju ovog kola, ali i jednom od derbija prvenstva, Šapčani su ubedljivo savladali „Budućnost“ iz Zminjaka, pred rekordnom posetom na terenu SRC „Zorka“ u ovoj sezoni.
Iako je trijumf više trebao gostima, od prvog zvižduka, Šapčani su krenuli u ofanzivu, dok su gosti tražili način da se odbrane, dok je napad bio u potpuno drugom planu. Pripretio je u nekoliko navrata „Radnički“, uglavnom posle prekida, ili udarcima sa distance. Ipak, do promene rezultata dolazi iz igre. Jedan od najboljih aktera meča, Aleksandar Pantić odlično prodire po levoj strani, uspeva iz teške pozicije da uputi centaršut, a na drugoj stativi odlično glavom reaguje omaleni Firc, šalje loptu u mrežu za 1:0 i veliko slavlje. Napadao je drugi najstariji šabački fudbalski klub i posle gola, imao još jednu solidnu priliku ali golova nije bilo do drugog dela.
Inicijativu Radničkog u drugom poluvremenu, u golove pretvaraju rezervisti. Vukašin Lukić i Stajić, šalju po jednom loptu u mrežu za rutinskih 3:0.
„Radnički šabački“ je lider sa 53 boda, „Milicionar“ ima 46, a „Budućnost“ 44, ali i meč više u odnosu na prva dva tima.
Narednog vikenda, Šapčani gostuju u Badovincima, ekipi Drine, u 24. kolu Međuopštinske lige.
S. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa