28. maj 2015.28. maj 2015.
APEL ZA POMOĆ

GLADAN NE MOŽE NA OPERACIJU

Miloš Stojanović (18) iz Prokuplja je u detinjstvu oboleo od raka kostiju i do sada je imao tri operacije desne noge i vilice, a čekaju ga još dve. Pre klasičnih hirurških intervencija, moraće da mu bude izvađeno devet zuba. Sve te intervencije još uvek su neizvodljive zbog njegovog trenutnog zdravstvenog stanja i neophodno je da prethodno fizički ojača i prođe banjski tretman. Kako su njegovi roditelji nezaposleni, ne mogu da mu priušte lečenje u banji, čak ni zdraviju ishranu koja mu je preko potrebna.
““ Nemamo ni socijalnu pomoć. Sinu je potrebna jaka hrana, a ja danas nemam ni za kiflu ““ kroz suze za naš portal ispričala majka Jasminka, i nastavila dalje:
““ Kakve-takve prihode imamo jedino ako moj suprug ode u nadnicu. Pošto je bilo loše vreme, jedva može da zaradi za goli život. Miloš ide u školu, solidan je đak, bori se koliko može. Najviše nas boli zato što je izopšten iz društva. Moj sin otežano hoda, pošto mu je u desnoj nozi ugrađena metalna šipka i ne može da se kreće kao njegovi vršnjaci. Na njemu se vidi i siromaštvo. Mi ne možemo da mu kupimo bolju odeću i obuću, a komali markiranu ““ kaže Jasminka Stojanović.
Miloš, osim što u školu odlazi gladan, ima još jedan veliki problem. Da li zbog bolesti ili nemaštine, drugovi su ga odbacili, tako da je prinuđen da sedi sam na časovima i u samoći provodi odmore. Njemu ne smetaju tuđe skupe patike, markirana garderoba, ali izgleda da većina beži od bolesnih ljudi, pa i dece.
Pošto je ove dve operacije neophodno obaviti što pre, porodica Stojanović apeluje na sve ljude dobre volje da im pomognu. Miloš ima i žiro račun u “Kredit Agrikol“ banci.
Žiro račun za pomoć Milošu Stojanoviću
Kredit Agrikol banka
330-4700100324934-62
Uputstvo za uplatu u inostranstvu:
AGRIFPP ““ Credit Agricole Paris
acc. Njith Institution: 57A
MEBARS22
CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficary: 59:
IBAN RS35330473020129756036
Miloš Stojanović
Donja Konjuša BB
Serbia
(Preuzeto sa portala srbin.info)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa