18. jun 2015.18. jun 2015.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE GRADSKOG ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

PROBLEM PARKINGA

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije održao je u utorak konferenciju za štampu na kojoj su javnost upoznali sa peticijom koju su podneli stanari Tiršovog venca, zbog nepravilno obeleženog parking prostora. Prema rečima predsednika GO DSS dr Aleksandra Pavlovića, ljudima koji tu žive onemogućeno je da uđu, odnosno izađu iz svojih kuća, zbog preblizu parkiranih automobila. Kako je navedeno, peticija je podneta još 13. maja, ali odgovora još nema.
-Ispred poslovnih i stambenih zgrada, parking prostor je obeležen na svakih 0,6 do 0,9, umesto na 1,6 metara, kako je predviđeno Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Peticija je predata na jedinstveni šalter u Gradskoj upravi, ali do sada nema nikakvog odgovora. Ono što ne ide u prilog gradskoj vlasti o tome se i ne govori. Ti građani su skupo platili prostor, dozvole i plaćaju porez na poslovni prostor i imovinu. Diskutovao sam o ovome i na Skupštini. Obavestio sam i zaštitnika građana, ali pretpostavljam da se ni on neće oglasiti. Ako Gradska uprava ostane „gluva“ oni će morati da pomoć zatraže preko suda ili republičkih organa, upozorio je Pavlović.
Na konferenciji su pokazane i fotografije na kojima se vidi da od parkiranih automobila do ulaza ne može da se priđe dečjim kolicima. Rečeno je da su ove fotografije, kao i Zakon o bezbednosti saobraćaja priloženi uz peticiju, koju je potpisalo 65 stanara Tiršovog venca. Pri tom je navedeno, da dok se ostale stranke bore za vlast, DSS razmišlja o životnim problemima običnih građana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa