25. jun 2015.25. jun 2015.
u OŠ „Jevrem ObrenoviĆ“

SveČana dodela Vukovih diploma

Velika fiskulturna sala Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ u nedelju, 28. juna, bila je ispunjena uspešnim, zadovoljnim i nasmejanim đacima.
Naime, škola je i ove godine pripremila svečanu dodelu nagrada đaku generacije i nosiocima Vukove diplome. Oni su ponosno predstavljali našu školu i na ovaj način pokušavamo da im se zahvalimo i nagradimo ih za sve što su učinili. To su: Tamara Kandić, Nađa Lukić, Teodor Vasiljević, Jelena Golubović, Katarina Tadić, Katarina Josić, Katarina Đokić, Katarina Stanić, Katarina Radivojević i Milica Bogdanović.
Najbolja među najboljima, đak generacije je Tamara Kandić, učenica VIII-1 odeljenja. Nju je Nastavničko veće škole izabralo na osnovu primernog vladanja, proseka 5,00 u svim razredima, ali i na osnovu brojnih učešća na takmičenjima, među kojima se posebno ističu biologija i matematika. Učenica je nagrađena sa tri vredne knjige i ručnim časovnikom.
Svi „Vukovci“ su dobili od škole po dve izuzetno vredne knjige (Sabrana dela Jovana Dučića, Bore Stankovića, Istorija Srba Svetozara Ćorovića ...).
Posebno priznanje od škole i besplatnu ekskurziju u osmom razredu dobio je i učenik Teodor Vasiljević. Teodor je dobio nagradu za svestranu i izrazitu posvećenost u kulturnoj i javnoj delatnosti škole od predškolskog doba, pa sve do osmog razreda.
Ove učenike škola je nagradila za vredan i predan rad u proteklim godinama, i nadamo se da će sa istim entuzijazmom nastaviti dalje školovanje.
Osim „Vukovaca“, nagrade i pohvale dobili su i učenici mlađih uzrasta. Svaki odličan učenik škole dobio je pohvalu za odličan uspeh, a đak odeljenja knjigu primerenu njegovom uzrastu.
Naš mladi matematičar Marko Rašković, učenik četvrtog razreda, na Ekipnom prvenstvu Srbije u matematici „Arhimedes“, osvojio je prvo mesto sa 100 bodova. Za taj svoj veliki uspeh, Marko je nagrađen letovanjem na Srebrnom jezeru.
Učenica drugog razreda Teodora Janković osvojila je prvo mesto na Međunarodnom takmičenju iz atletike i za taj svoj uspeh simbolično je nagrađena dvema knjigama.
Knjigom su nagrađeni i svi učenici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima. To su: Aleksandra Srdanović, Nikolina Arsenović, Natalija Andrić, Nađa Lukić, Nina Vladisavljević, Mina Lazić, Tamara Kandić, Milica Bogdanović, Dimitrije Kostadinović, Luka Kandić, Monika Tešić, Ana Bogdanović i Vukašin Vlahović.
Kolektiv škole ponosno ističe da je ove godine dodeljeno učenicima preko sto knjiga i nada se da će se taj broj vremenom i povećavati. Drago nam je da su i naši sugrađani prepoznali rad, trud i zalaganje i poverili nam brigu o svojoj deci. Sa zadovoljstvom ističemo da je ove školske godine u našu školu upisano 110 prvaka, najviše u Opštini Šabac. Trudićemo se da budemo još bolji i uspešniji i opravdamo ukazano nam poverenje.
S. Tošić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa