25. jun 2015.25. jun 2015.
PRIJEM VUKOVACA KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE KOCELjEVA

NAJBOLjI U OPŠTINI

Tradicionalan prijem najboljih svršenih osnovaca i srednjoškolaca u koceljevačkoj opštini, ali i onih koji su na takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, upriličen je prošlog ponedeljka u sali Skupštine opštine.
Tom prilikom predsednik opštine Dušan Ilinčić poručio je “vukovcima“ da su oni najbolje i najperspektivnije što ova opština ima, kao i da su dokaz da se upornost, marljivost i konstantan rad isplati. Govoreći o izboru srednje škole Ilinčić je istakao da je koceljevačka srednja škola dobar izbor.
- Ja sam završio osnovnu i srednju školu u Koceljevi i bez ikakvih problema sam nastavio obrazovanje i završio fakultet i u odnosu na vršnjake koji su škole završili u gradovima nisam imao ništa manje znanja. Naprotiv - rekao je predsednik opštine.
Na odličnim rezultatima u dosadašnjem obrazovanju najboljim koceljevačkim đacima čestitao je i Radovan Ranisavljević, načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe i izrazio nadu da će sa dobrim rezultatima nastaviti i u budućnosti.
Za 19 “vukovaca“ iz osnovne škole, dva srednjoškolca i Ivana Rankovića, trostrukog prvaka države na takmičenjima mašinskih škola, opština je osim knjiga i besplatnih ulaznica na bazen za ovogodišnju sezonu, organizovala i jednodnevnu ekskurziju na Zlatibor.
U ime nagrađenih govorila je đak generacije u Srednjoj školi Danijela Popović koja se najpre zahvalila nastavnicima i profesorima osnovne i srednje škole gde su ovi učenici, kako je rekla, stekli obrazovanje, ali i predstavnicima lokalne samouprave i rukovodstvu na ukazanoj pažnji i poklonima.
- Nije bilo teško biti najbolji u Srednjoj školi. Treba da se uči svakako ali je bitno redovno se pripremati za nastavu i biti marljiv i pažljiv i onda sve nekako ide bez teškoća. Najviše će mi nedostajati razredna, razredna biblioteka, društvo... sve. Iz ove škole nosim najlepše utiske i iskreno je preporučujem osnovcima. Ona otvara vrata mnogim fakultetima i zaista je divan odnos na relaciji profesor-učenik - izjavila je Danijela koja će svoje obrazovanje nastaviti na FON ili Ekonomskom fakultetu.
Najbolji od najboljih u osnovnoj školi Miloš Pavlović želi da upiše Elektrotehničku školu “Nikola Tesla“ u Beogradu.
- Najviše me interesuje elektrotehnika, informacione tehnologije i kompjuterski softver. Sebe u budućnosti vidim upravo u projektovanju kompjuterskog softvera - rekao je Miloš.
O ovim generacijama profesori i nastavnici su imali samo reči hvale.
- Generacija koja je završila srednju školu je generacija koja obećava, koju odlikuje ne samo dobro učenje već i izuzetna zrelost - istakla je profesor Vesna Kovačević.
Generaciju koja je završila osnovnu školu pohvalio je nastavnik Dobrivoje Dojčinović a dirljiv i iskren govor svojim učenicima održao je nastavnik matematike Veroljub Babić koji je rekao da je ponosan što je prethodnih nekoliko godina bio njihov profesor i vodič u svet nauke u koji su ušli.
- Razmislite šta to sve fali Koceljevi i probajte da to i napravite. Možda će biti teško, možda će biti prepreka, ali će i zadovoljstvo biti veće ako se teže dođe do njega. Možda niste grešili kada ste mislili o kamionima, avionima, milionima a ja vam pričao o polinomima, aksiomima, teoremama. Hvala vam što ste me slušali i zapamtite samo ovo: „U svako mesto možete da odete a samo u Koceljevu i da se vratite“ - poručio je nastavnik matematike.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa