25. jun 2015.25. jun 2015.
U SLUŽBI NAUKE

SKUP PEDIJATARA U ŠAPCU

Sedmi sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva ove godine, organizovan je u Šapcu, „gradu prvina“, kako je istakao zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić:
- Onima koji su prvi put u Šapcu, hoću da kažem da dolaze u grad bogate kulture i tradicije. Ponosni smo na prvu ženu lekara, dr Dragu Ljočić, prva bolnica i prva apoteka bile su u Šapcu. Na pravom ste mestu. Mi Vam poveravamo ono što nam je najdragocenije, našu decu, i želimo Vam puno uspeha u radu.
Trećem skupu Pedijatrijske sekcije u Šapcu, prisustvovao je veliki broj stručnjaka iz Srbije i Republike Srpske, u razmeni znanja i iskustva, a u cilju unapređenja kvaliteta rada sa najmlađima.
- Medicina je krajnje ozbiljna nauka. Kada je u pitanju pedijatrija, iz dana dan dolazimo do novih saznanja i trudimo se, da u okviru naših sastanaka, pedijatre informišemo o novinama zarad pomoći našoj deci, istakao je dr Nedeljko Radlović, pedijatar i predsednik Pedijatrijske sekcije SLD.
Bilo je reči o negativnom uticaju kompjuterskih igrica koje se, prema rečima dr Radlovića “afirmišu poslednjih godina i promovišu iz određenih razloga, a imaju negativan uticaj na psihoemotivni i socijalni razvoj dece“. Diskutovalo se o epileptičkim napadima, značaju pravilne ishrane za decu najmlađeg uzrasta, i retkim, ozbiljnim srčanim manama.
- Ovo je veliki uspeh za našu Pedijatriju, trudićemo se da uvek dočekamo struku i nauku u naš grad, dr Snežana Bojanić iz Doma zdravlja.
Ne možemo da izostaviti ples Tare Cvetković, male balerine, koja je otvorila sastanak, a koja će, verujemo, jednog dana biti ponos našeg grada.

M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa