9. jul 2015.9. jul 2015.
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ULICE CARA LAZARA U MAJURU

PONOVO U DOBROM STANjU

U ulici Cara Lazara u Majuru prošle srede završeni su radovi na sanaciji ove saobraćajnice
Za nešto više od mesec dana sanirano je skoro kilometar puta u ulici Cara Lazara, koji je teško oštećen u prošlogodišnjim poplavama.Za rekonstrukciju jedne od centralnih saobraćajnica u najvećem šabačkom prigradskom naselju iz gradskog budžeta je izdvojeno pet miliona dinara.
- Ulica Cara Lazara je bila u veoma lošem stanju. Lokalna samouprava je počela rekonstrukciju ove ulice, i drago nam je da je čitav posao obavljen za nešto više od mesec dana. Radove na rekonstrukciji izvodilo je preduzeće „Jugokop“, ukupna dužina saniranog puta iznosi oko jednog kilometra, a vrednost radova, koje je finansirao grad, iznosi pet miliona dinara. Sanacijom ovog putnog pravca uspostavlja se normalan, bezbedniji saobraćaj kroz ulicu koja žitelje centra Majura povezuje sa Obilaznim putem, naveo je Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve.
Radove na rekonstrukciji ulice Cara Lazara finansirala je lokalna samouprava, iako su postojala obećanja da će država obaviti ovaj posao, s obzirom da je put oštećen u majskim poplavama prošle godine. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je prisustvovao završnim radovima, istakao je da će grad nastaviti da ulaže u infrastrukturu Majura.
- Ulica Cara Lazara u Majuru je jedna od saobraćajnica koje su pretrpele najveće štete u poplavama prošle godine. Mi smo do sada čekali da rešimo ovaj problem sa državom, odnosno da nam republički organi nadoknade štetu koja je nastala na ovoj saobraćajnici. S obzirom da to nije urađeno, i da od praznih obećanja meštani Majura nemaju ništa, grad je odlučio da samostalno finansira rekonstrukciju ove ulice. Izbori u Majuru su prošli, a mi dokazujemo da su nam prioritet građani, što rekonstrukcija ulice Cara Lazara i dokazuje. Osim toga, nastavljamo sa širenjem kanalizacione mreže u ovom naselju, kako smo i obećali. Postoji veliko interesovanje žitelja Majura za ovim infrastrukturnim projektom. JKP „Vodovod“ nakon 15. jula raspisuje tender za izvođača radova, a odmah po završetku tog procesa počinje širenje kanalizacione mreže u Majuru. Bez obzira na pritiske kojima smo kao grad izloženi, mi svoje obaveze i obećanja ispunjavamo, rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Rekonstrukcijom ulice Cara Lazara rešiće se problem u normalnom odvijanju saobraćaja, na šta se čekalo više od godinu dana. Ovim je rešeno i pitanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na ovom putnom pravcu.

M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa