6. avgust 2015.6. avg 2015.
IZMEĐU REDOVA

NA KRAJU REDA

Rubrika “Između redova“, došla je, evo, i do poslednjeg izdanja. Doprineli su tome raznorazni činioci od, reklo bi se topljenja lednika, da ne kažemo globalnog zagrevanja, pa do ljudskih, odnosno neljudskih faktora koji doprinose i globalnom hlađenju.
Ali, kako narod kaže “o tom, po tom“. Neko i negde će sve to zabeležiti, pa makar i između redova. Jer i pesma kaže “Neko to od gore gleda sve“, po sistemu “što nije zabeleženo, nije se ni desilo“.
Elem, rubrika “Između redova“ traje od 16. juna 2005. godine i objavljivana je u “Glasu Podrinja“, sa povremenim objektivnim i neobjektivnim prekidima, svakog četvrtka. Sa oko pet i po hiljada zapisa, doživela je 368 izdanja i u svakom od njih, na specifičan način, nastojala je da ukaže na događaje primerene ili neprimerene, baš iz ugla “Između redova“.
Međutim, ista ta rubrika nije pošla od drevne čivijaške činjenice da naš čovek najviše voli da mu se kaže da je genije, pa tako ni ova rubrika nije odgovarala nekima. Onima koji žive u oblacima a ne znaju šta će raditi kad se razvedri. Nasuprot njima, bilo je i onih koji su je od prvog dana ne samo pratili već i podržavali. I to je život, kao doboš torta, red kora, red šlaga. Ali, pošto u tome zamešateljstvu uvek ima i oraha, pa ako još nisu dobro očišćeni, onda mogu da se polome zubi.
Pa ni sam “Glas Podrinja“ nije nešto bolje prošao. Opet je na dobošu, ustvari na tenderu, ustvari na aukciji... odnosno, ponovo se prodaje. Oni koji bi da ga kupe, doduše jeftino, sa višedecenijskim brendom, eto, kupili bi i ljudstvo, ili kako se to nekada zvalo, radnu snagu. Ali, i to je već viđeno na ovim prostorima po sistemu “ništa nas ne sme iznenaditi“.
I kad je već mečka zaigrala i pred našom kućom, stidljivo provejava saznanje da ima nečega što nije na prodaju. Postoji nešto što se ne može parama kupiti i ima nešto što traje i kad para nestane. Ljudska misao.
Zahvaljujući se vernim čitaocima rubrika “Između redova“, poručuje da ćemo se, možda, ponovo i negde sresti. Ko zna gde, ko zna kad i ko zna zašto!
Branko Jelić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa