6. avgust 2015.6. avg 2015.
ODRŽAN 13. ŠLF

FESTIVAL DOBRIH VIBRACIJA

Koncertom Partibrejkersa prošlog četvrtka, u tvrđavi počeo je 13. Šabački letnji festival. Publici su se predstavili i demo bendovi Ponjer radgers i Scordisci, a prvo festivalsko veče završeno je nastupom grupe E Play. U petak veče, posle demo bendova SPRŽ (Šabac) i Plutonie (Beograd), na bini su Let 3, alternativni rok sastav iz Hrvatske, i Dječaci, rep grupa iz Splita.
Posle demo bendova Convoy (Šabac) i Johnny Almost (Novi Sad), pred šabačkom publikom su u subotu veče nastupali Jura Stublić & Film i beogradska noise-pop grupa Artan Lili.
Poslednje festivalske večeri, nastupili su demo bendovi Carpal Tunnel (Šabac) i Giga Groovy Going Group (Beograd), a zatim su pred šabačku publiku izašli Kanda, Kodža i Nebojša. Šabački letnji festival završen je koncertom beogradske hip-hop grupe Bad Copy.
ŠLF je jedan od najvećih festivala u zapadnoj Srbiji i godišnje okupi oko 30.000 posetilaca. Ovogodišnja organizacija poverena je mladima, uz pokroviteljstvo Grada Šapca. Od osnivanja 2003. godine, organizovano je oko 250 koncerata najpoznatijih, kao i aktuelnih mladih bendova sa prostora bivše SFRJ. Šabački letnji festival neguje dobar muzički ukus i okuplja bendove sa prostora bivše Jugoslavije već 13 godina, a jedan od ciljeva Festivala je promocija demo bendova, po čemu se ŠLF izdvaja od ostalih festivala.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa