3. septembar 2015.3. sep 2015.
BOGATSVO RAZLIČITIH DELATNOSTI

NASTAVLjENE POSETE PRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Šapca tokom proteklih sedam dana posetio još dve šabačke firme.
Pre devet godina u Šapcu je osnovana firma „Panonika“. Uslužno pripremanje hrane i proizvodnja smrznutog peciva osnovne su delatnosti ovog preduzeća. Trenutno, u „Panonici“ radi 18 radnika, a rukovodstvo je više nego ponosno na činjenicu da su zaposleni mahom mladi ljudi, te da svake godine neko nov dođe na obuku.
- Firma teži ka tome da obučava mlade kadrove. Trenutno, ovde obučavamo petoro maldih ljudi, koji predstavljaju budućnost firme. U radu će im pomagati i iskusnije kolege. U budućnosti ćemo se truditi da maksimalno iskoristimo postojeće kapacitete, a ako bude prilike, i da ih povećamo, rekla je Valentina Arula, tehnički direktor „Panonike“
Različitost proizvodnih delatnosti koje postoje u nekom gradu bogatstvo je svake lokalne samouprave, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom prošlonedeljne posete ovom preduzeću. „Panonici“, ali i svim drugim firmama, grad je spreman da pomogne, dodao je on.
- Investitori koji najavljuju dolazak u Šabac i koji žele da zaposle veći broj radnika, uvek postavljaju pitanje da li u našem gradu postoje firme koje mogu da obezbede ishranu radnicima. Primer „Panonike“ pokazuje da je to itekako moguće. Posebno me raduje činjenica da su u ovom preduzeću okrenuti ka obuci mladih ljudi, koji predstavljaju budućnost ovog posla. Drago mi je da grad Šabac ima firme koje posluju u najrazličitijim privrednim delatnostima, i koje mogu da odgovore na sve zahteve tržišta, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik Šapca prošlog ponedeljka je posetio i kompaniju „Nenateks“. Ova firma osnovane ja 1990. godine. Tokom četvrt veka poslovanja, ovo preduzeće postalo je jedna od vodećih srpskih firmi u oblasti tekstilne proizvodnje za domaćinstva, hotele i druge objekte. Primarna proizvodnja podrazumeva izradu jorgana, posteljina, peškira, jastuka i pidžama, a u pogonima je zaposleno 25 radnika. Sve sirovine, među kojima dominira pamuk, uvoze se iz zemalja Evropske unije, a kvalitet proizvoda potvrđuje i sertifikat „Tif sid“. Rukovodstvo „Nenateksa“ ima ozbiljne planove i za budućnost.
- Tokom proteklih godina trudili smo se da proširimo delatnost, odnosno da osim proizvodnje tekstilnih predmeta za domaćinstva proizvodimo i za potrebe velikih objekata, poput hotela i bolničkih centara. „Nenateks“ se širi u pravcu koji zahteva tržište. Imamo dobru saradnju i sa inostranim partnerima, te izvozimo više od 50 odsto naših proizvoda. Strani saradnici cene kvalitet isporučene robe i poštovanje ugovorenih rokova, rekla je menadžerka firme Nataša Tomić.
Gradonačelnik Šapca planira da i u narednom periodu posećuje šabačke firme, kako bi od privrednika dobio predloge i sugestije kojima se može unaprediti ukupna prirvedna aktivnost. Na osnovu iznetih ideja, kao i stavova Saveta privredne komore, gradonačelnik Šapca priprema privrednu strategiju koju će prezentovati na Skupštini grada, a koja za krajnji cilj ima povećanje zaposlenosti na području grada krajem ove i početkom sledeće godine.
Kapaciteti „Panonike“ su 1. 800 proizvedenih obroka tokom jedne smene. Rukovodstvo ove firme se nada da će sa dolaksom ozbiljnih investitora, koji zapošljavaju veći broj radnika, porasti i potreba za pripremanjem još većeg broja obroka.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa