Info

10. septembar 2015.10. sep 2015.
KONjIČKI SPORT

PEHAR OPŠTINE BOGATIĆ U MAJURU

Četvrtim takmičarskim danom, Bogatiću, završena je ovogodišnja trkačka sezona u Mačvi. Po službenim propozicijama održano je pet galopskih nadmetanja. Centralni događaj dana - bila je trka za Pehar opštine Bogatić, na deonici od 2.000 metara. Najbrže grlo u toj trci bio je Nauti Džek, sa Ilićem u sedlu. Na drugu poziciju plasirao se Pikoloviding parti, dok je Diktat, sa Šašićem stigao treći na cilj, a četrvrto mesto osvojio je Paton. U trci, nije bilo neke velike dinamike do ulaska u završnicu trke. Posle starta, grla su imala blag tempo i više su se jahači vozali no što je bilo neke taktike i zauzimanja pozicija za bolju završnicu trke. Svi su bili u grupi i po ulasku u pravi deo staze, grla su poterana maksimalno i borba se videla u samoj završnici trke. Činjenica je i da su samo četiri grla učestvovala u tom nadmetanju ali i “gust“ ovogodišnji trkački kalendar sigurno je uticao na broj upisanih grla u Bogatiću, ali i takmičarski dan u Zobnatici, održan prošle nedelje. U trci, za najmlađe galopere prvo mesto osvojio je Emanuel, drugo mesto zauzo je Džeizer, a za njima u cilj ušli su Akara i Matriks.
U nadmetanju grla od tri i više godina starosti pobedio je Red Bili, ispred Rui Faleira, Aše i Alimpija. U takmičenju trogodih grla još jednu pobedu zabeležio je Burner, drugi je bio Džekrem, treća Istra i četvrtoplasirana bila je Lubenica.
I kako je to tradicija u Mačvi, ovogodišnje takmičenje zatvorili su popularni sulkaši. U takmičenju grla upregnutih u sulke na deonici od 1.800 metara pobedilo je grlo Marakeš, a na sulkama bio je Dragan Živanović, drugo mesto pripalo je Maloj Munji, sa vozačem Pajićem, treći je bio Ludvig van Gile, a četvrto mesto pripalo je Kockaru, sa Uglješićem na sulkama. Mačvani su ovogodišnju sezonu završili u četiri takmičarska dana a na tom Hipodromu, takmičila su se grla iz cele Srbije.
B.P.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa