10. septembar 2015.10. sep 2015.
SAOPŠTENjE DSS Vladimirci

REAKCIJA NA TEKST

U poslednjem broju „Glasa Podrinja“ objavljivanjem izveštaja sa pete redovne sednice SO Vladimirci grubo je narušen osnovni princip demokratije i etički kodeks novinarske profesije koji bez izuzetka zahteva da se objave stavovi i „druge strane“. Smenjivanje zamenika predsednika opštine na pomenutoj sednici propratila je debata koja je trajala više od sat vremena i u kojoj su se pojavile barem dve suprotstavljene strane. U vašem izveštaju to je zanemareno i marginalizovano kroz reči PP Opštine Rada Kovačevića iz SNS kojem ste dozvolili da etiketirajući Milenka Arsića i vladimirački DSS pokuša da zataška aferu u kojoj se on pojavljuje kao jedna od centralnih ličnosti.
Da ste iole pratili sednicu Skupštine lako bi uočili da je pravi razlog smenjivanja Milenka Arsića afera oko „humanitarnog koncerta“ održanog 28. avgusta kao i nezakonito opraštanje dugova zakupcu poslovnog (ugostiteljskog) prostora u sklopu vladimiračkog bazena. Sve u svemu Opština je oštećena za sumu koja bi mogla da bude veća od jednog miliona a najveću korist iz svega bi izvukao zakupac poslovnog prostora na bazenu čije interese zdušno štiti PP Opštine Rade Kovačević pod maskom „energije SNS“ . Jedini „radni zadaci“ Milenka Arsića dok je po savesti i uz punu podršku vladimiračkog DSS obavljao funkciju zamenika predsednika opštine bili su zaaštita interesa opštine a ne privatnih firmi i sumnjivih zakupaca što bi se uklopilo u reformske projekcije pomoćnika predsednika opštine Rada Kovačevića.
Pokušaj DSS i Milenka Arsića da spreči bahatu pljačku opštine doveli su do njegove smene ali priča je tek na početku. DSS će se i kao opoziciona stranka zalagati za zaštitu zakonitosti i pokušavati da sačuva imovinu svih građana. I upravo stoga ne stoje priče da su i Milenko Arsić i DSS progovorili tek kada je smenjen i kada je koalicija raskinuta. Prava je istina da je i Arsić smenjen i koalicija raskinuta upravo zato što nisu ćutali i što su se kriminalu suprotstavljali. DSS će nastaviti da to čini i u opoziciji a na zakonu i na građanima je da to prepoznaju i konačno shvate da nismo i ne možemo svi biti isti.
OO DSS Vladimirci, predsednik, Mil

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa