24. septembar 2015.24. sep 2015.
NA ŠABAČKOM BAZENU PODELjENI VAUČERI ZA ĐAKE I PENZIONERE

BESPLATNO PLIVANjE

Prošle subote predstavnici grada uručili su propusnice za besplatno korišćenje bazena đacima i starijim sugrađanima
Prva grupa učenika osnovnih i srednjih škola kao i starijih sugrađana, prošle subote je dobila propusnice za besplatno korišćenje Gradskog bazena. Đaci će moći da besplatno plivaju subotom, u terminu za građanstvo, dok je dan za seniore sreda. Promovisanje zdravih životnih navika i rekreativnog plivanja osnovni su pokretači akcije koju sprovodi grad Šabac. Poseban značaj biće na obuci neplivača, kako bi Šabac postao grad bez ljudi koji ne znaju da plivaju.
- Gradski bazen smo napravili da bi Šabac bio grad bez neplivača. U ovom trenutku obavlja se besplatna obuka druge generacije đaka prvaka, kojih je više od tri stotine. Paralelno sa tim danas smo podelili propusnice penzionerima koji će svake srede tokom dana moći da koriste bazen i da se besplatno rekreiraju , takođe i školarcima za koje smo odredili subotu kao dan kada mogu zajedno sa svojim drugarima da dođu i da imaju lep provod na bazenu. Besplatno ćemo obučiti svu decu u Šapcu da nauče da plivaju. Za godinu dana Šabac može da bude grad bez neplivača. Imaćemo školski rekreativni program kroz jedan čas rekreativnog plivanja na bazenu u okviru redovne nastave i imaćemo zdravstvene programe koji kreću od sledeće nedelje. Svi će dobiti priliku da u određenim terminima koriste bazen na najbolji način, da budemo zdraviji grad, grad bez neplivača. Grad u kojem građani usvajaju kulturu življenja koja podrazumeva fizičku aktivnost, kako bismo svi bili zdraviji i sposobniji za život, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom podele propusnica.
Pored besplatnih termina za đake i najstarije sugrađane, grad u saradnji sa Vaterpolo klubom „Šabac“sprovodi besplatnu obuku plivanja za učenike prvog razreda osnovnih škola sa područja grada. Do sada, prijavljeno je više od tri stotine prvaka koji će uskoro naučiti da plivaju.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa