1. oktobar 2015.1. okt 2015.
ŽENSKA MREŽA POBEDE ZA ŠABAC

OSNAŽIVANjE I PODRŠKA ŽENAMA

Ženska mreža koalicije Pobede za Šabac održala je u utorak konferenciju za medije na kojoj su govorili o položaju žena u društvu, problemima sa kojima se najčešće susreću i mogućnostima za njihovo prevazilaženje. Koordinator Ženske mreže Nataša Radovanović istakla je da je žena stub porodice i društva.
-Postoji potreba za osnaživanjem žena i podizanjem svesti i spremnosti sredine na odgovoran odnos prema ženi kao ravnopravnom članu društva. Naša mreža ima za cilj uspostavljanje bližih kontakata i komunikacije među ženama organizujući aktivnosti u cilju ohrabrivanja, podsticanja i motivisanja žena na samoorganizovanje. Težimo da izgradimo jaku žensku mrežu koja će uticati na kreiranje i sprovođenje lokalne politike, rekla je Radovanovićeva.
Kako je još navela, posebno su ugrožena prava žena na selu gde u patrijarhalnoj porodici muškarac ima primarnu ulogu, a žena je najčešće domaćica. Smatra da posebnu pažnju treba posvetiti zdravlju žene, jer je to briga o zdravlju porodice.
Gordana Vićentić je istakla posebnu važnost fizičkog zdravlja, a kao podršku tome drži besplatne časove aerobika za žene u Mesnoj zajednici “Žika Popović”. Najavila je da će od sledeće sedmice početi i besplatna školica sporta za decu od tri godine do polaska u školu.
Mirjana Todorović navela je da žene imaju odlične organizacione sposobnosti i odgovornost, ali da ipak manje učestvuju u donošenju važnih odluka. Ženska mreža Pokreta za Šabac planira da u narednom periodu organizuje različite humanitarne akcije u saradnji sa različitim humanitarnim organizacijama, a sa ciljem podsticanja solidarnosti i pomoći najugroženijima.




M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa