15. oktobar 2015.15. okt 2015.
ŠAPČANIN KOJI IMA ETNO RAJ

VODENICA NA KRAJ GRADA

U ulici Surepovoj, stara vodenica pristigla iz zavičaja, gde misli vazda hode, počela je da melje zrno koje je oduvek bilo sve, kaže tvorac etno raja Živko Popović koji dodaje da ih je bilo sijaset na Dobravi a sada je jedna, ne ko u pesmi na kraj sela već grada ako mu, dodaje u šali, ima kraja.
- Zahvaljujući Spasoju Paniću koji je utkao svoj rad i u 80. godini života da bi oživeo staru vodenicu. Tu je slika kompletirana ili nije, dodaje uz smeh i nastavlja, od balvana i dasaka hrastovih eto lepote za priču. Sa suprugom Olgom uživam a tu su i prijatelji u čeketanju starine koju bezmerno volimo. Kad bi još znala da priča koja bi to lepota bila. „Još kad joj je Teča dodao ono što se duša zove eto priče za naslednike da ne zaborave”.
Dodaje Popović da je to meljava na ljusku a Dobrava i dalje teče i setno se priseća svoje čeljadi vodenica. Nema ih više a ova će nadaju se dugo bitisati u Surepovoj ulici. Pa ko je radoznao i želi dah vremena neka svrati, tu su vrata dobronamerniku uvek otvorena.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa