29. oktobar 2015.29. okt 2015.
PREDSTAVLjEN PROJEKAT ODNOŠENjA SMEĆA SA SEOSKOG PODRUČJA

ZA ČISTIJA SELA

Usluga iznošenja smeća, od decembra će biti dostupna žiteljima četiri mačvanska sela - Tabanovića, Drenovca, Mačvanskog Pričinovića i Ševarica. U cilju bolje komunikacije sa građanima, prethodnih dana, predstavnici JKP „Stari grad“, komunalne inspekcije i policije posetili su ova sela, kako bi kroz razgovor sa meštanima, na najbolji način, predstavili uslove za realizaciju ovog posla.
Od septembra meseca, organizovano iznošenje smeća obavlja se na teritoriji šest sela Oridskog basena. Usled nemogućnosti da se otpad iz domaćinstava organizovano odnosi i tretira, žitelji seoskog područja često su pravili divlje deponije. Mogućnost koju sada pruža grad Šabac i JKP „ Stari grad“, naišla je na odobravanje budućih korisnika usluga. Korisnici će biti zaduženi tipskim posudama, zapremine 120 litara za komunalni otpad, a mesečni iznos na računima biće 530 dinara.
Žitelji seoskog područja gde će usluga biti realizovana dužni su da obavljaju primarnu selekciju, a sredstva dobijena selekcijom plastike, stakla i papira, u zavisnosti od količine, biće vraćena mesnoj zajednici. Takođe, opasan otpad, kao što je ambalaža od pesticida, biće uklanjan tri puta u toku poljoprivredne sezone. Do sada je, kao pilot projekat, usluga organizovanog iznošenja smeća zaživela je u šest sela Oridskog basena. Prvi pokazatelji kažu da su efekti krajnje pozitivi, divlje deponije se čiste, a otpad koji je do sada bio po kanalima, njivama i pored puteva, završava na ciljnom mestu – Regionalnoj deponiji „Srem-Mačva“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa