12. novembar 2015.12. nov 2015.
fa ĐIDO U BOGATIĆU OBELEŽIO DVE DECENIJE RADA

PARADA NOŠNjI, IGRE I PESME

Folklorni ansambl “Đido” iz Bogatića, koji godinama postiže vredne rezultate u Srbiji i svetu, obeležio je prošlog vikenda 20 godina rada. Tim povodom u svečanoj sali opštine Bogatić, priredili su kraću izložbu narodnih nošnji iz svih krajeva Srbije, a potom izveli bogat kulturno umetnički program uz obilje igre i pesme.
Mnogobrojna publika imala je prilike da uživa u prvom delu programa u šarenilu boja i veština izrade narodnog odela, karakterističnog za pojedine krajeve Srbije, a u drugom u pravom “vatrometu” igre i pesme. Naravno, sve je počelo od Mačve, kako u delu odevanja, tako i igri, a članovi ansambla našli su se i u ulozi manekena. Nastupio je mešoviti hor ansambla pod upravom Ivana Radovanovića, koji je ujedno i direktor KOC Bogatić.
Posebnu pažnju izazvao je nastup ženske izvorne grupe pevača, kao i solista ansambla Jelena Ković i Steve Savića. Nemerljiv doprinos uspehu programa dali su: Miloš Simić, umetnički rukovodilac ansambla, Zoran Puzić, šef narodnog orkestra i Sanja Dimitrijević, članica ansambla, koja je bila zadužena i za komentar o narodnim nošnjama.
Kroz čitav program voditeljski posao uspešno su obavili: Vera Jurišić i Miroslav Perić.
Realizujući brojne aktivnosti u okviru Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, veliku pomoć opštine, sponzora, roditelja... članovi ansambla osvojili su niz vrednih priznanja i svugde gde su nastupali dostojno predstavljali opštinu Bogatić i Mačvu u celini.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa