26. novembar 2015.26. nov 2015.
SKUP ZA KNjIGOVOĐE

ZAJEDNO DO OTKLANjANjA DILEMA

Proteklog utorka u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu organizovan je skup knjigovođa sa ciljem razmene iskustava u rešavanju određenih problema u ovoj delatnosti. Skup je organizovao grad Šabac u saradnji sa preduzećem „Saop“ koje je regionalni lider na tržištu računovodstvenih softvera.
-Često se konsultujemo među sobom, menjamo mišljenja i iznosimo probleme. Takva komunikacija nam mnogo znači. Najveći problem koji trenutno imamo je vezan za građevinu i komplikacije nastaju kada dođe do njegove primene, navela je Ljiljana Radulović iz knjigovodstvene agencije „Perspektiva“.
Darko Stojanović, savetnik za informacione tehnologije u knjigovodstvu je objasnio da u zakonima koji su doneti ima dosta nejasnoća, pogotovu u Zaoknu o PDV i to naročito u građevini. Prema njegovim rečima, firma koja s ene bavi građevinskom delatnošću, mora da se ponaša kao građevinska u određenim situacijama.
-Takođe, kod povrata robe ako dobavljač isporuči kupcu robu koju ovaj ne želi, nema više jednostavnog povrata, nego se piše nova faktura i sve ostalo. Pokušavamo da uđemo u sve detalje takvih komplikacija. Mi, kao preduzeće koje se bavi razvojem softvera za knjigovodstvo, u stalnoj smo komunikaciji sa knjigovođama. Tako smo i shvatili da je najbolje da popričamo međusobno i probamo da nađemo rešenja iz prakse, rekao je Stojanović.
Violeta Šestić, kao predstavnik grada Šapca, istakla je da Gradska uprava aktivno radi na poboljšanju privrednog ambijenta i da će nastaviti dobru saradnju sa institucijama i subjektima koji mogu da doprinesu tome, a u krajnjoj instanci i otvaranju novih radnih mesta.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa