Инфо

Берза

  • aero 1.692 ⚫ 0,00%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
(3. децембар 2015.)
ПОМОЋ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ СТИЖЕ У ШАБАЦ

ПОЧАСТИ ЗА ДР ДРАГУ ЉОЧИЋ

Прошлог четвртка, ученике у Заблаћу обрадовали су пакетићи које им је испред швајцарске хуманитарне организације „Др Драга Љочић“ уручила Милица Петровић. Пореклом из овог села, у Швајцарску је отишла пре више од 30 година и тамо се активно бави хуманитарним радом. Након Заблаћа, Милица је била гост и заменика градоначелника Немање Пајића и том приликом је разговарала са представницима шабачког Дома здравља и подржала иницијативу да ова установа понесе име прве српске лекарке.
-Удружење „Др Драга Љочић“ спровело је многе хуманитарне акције. Помоћ шаљемо у Србију, Републику Српску и Црну Гору, јер су одатле и наши чланови. Помажемо школе, незбринуту децу, студене који немају средстава за школовање, децу са посебним потребама, болеснима, „Звечанску“. елимо да подигнемо споменик др Драги Љочић у Шапцу. Пошто ви планирате да Дом здравља назовете по њој, било би лепо да тај споменик буде у кругу ове установе, јер ту и припада, рекла је Милица Петровић.
Драга Љочић, рођена Шапчанка, медицину је завршила у Цириху. Заменик градоначелника Немања Пајић истакао је да ће град учинити све да јој се подигне споменик у Шапцу.
-Лепо је што једна организација носи име др Драге Љочић која представља одважност и храброст. Драго ми је да организације које су нам помогле прошле године када су биле поплаве настављају то да раде и да наши људи који су у дијаспори, а могу да одвоје за наше грађане овде, то и чине, рекао је Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa