3. decembar 2015.3. dec 2015.
POMOĆ IZ ŠVAJCARSKE STIŽE U ŠABAC

POČASTI ZA DR DRAGU LjOČIĆ

Prošlog četvrtka, učenike u Zablaću obradovali su paketići koje im je ispred švajcarske humanitarne organizacije „Dr Draga Ljočić“ uručila Milica Petrović. Poreklom iz ovog sela, u Švajcarsku je otišla pre više od 30 godina i tamo se aktivno bavi humanitarnim radom. Nakon Zablaća, Milica je bila gost i zamenika gradonačelnika Nemanje Pajića i tom prilikom je razgovarala sa predstavnicima šabačkog Doma zdravlja i podržala inicijativu da ova ustanova ponese ime prve srpske lekarke.
-Udruženje „Dr Draga Ljočić“ sprovelo je mnoge humanitarne akcije. Pomoć šaljemo u Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru, jer su odatle i naši članovi. Pomažemo škole, nezbrinutu decu, studene koji nemaju sredstava za školovanje, decu sa posebnim potrebama, bolesnima, „Zvečansku“. elimo da podignemo spomenik dr Dragi Ljočić u Šapcu. Pošto vi planirate da Dom zdravlja nazovete po njoj, bilo bi lepo da taj spomenik bude u krugu ove ustanove, jer tu i pripada, rekla je Milica Petrović.
Draga Ljočić, rođena Šapčanka, medicinu je završila u Cirihu. Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić istakao je da će grad učiniti sve da joj se podigne spomenik u Šapcu.
-Lepo je što jedna organizacija nosi ime dr Drage Ljočić koja predstavlja odvažnost i hrabrost. Drago mi je da organizacije koje su nam pomogle prošle godine kada su bile poplave nastavljaju to da rade i da naši ljudi koji su u dijaspori, a mogu da odvoje za naše građane ovde, to i čine, rekao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa