10. decembar 2015.10. dec 2015.
Za italijanski „Vopachel”

Režim slobodne zone

Italijanska kompanija „Vopachel”, koja posluje u šabačkoj Severozapadnoj radnoj zoni, dobila je dozvolu za rad u režimu slobodne zone. Rešenje o ispunjenosti uslova za početak rada dela područja proširenja Slobodne zone Šabac, donelo je Ministarstvo finansija. Kompanija „Vopachel” ispunila je sve prostorne, energetske, uslove zaštite životne sredine i druge tehničke uslove za rad slobodne zone i tako omogućila određene pogodnosti. To znači da će „Vopachel”, između ostalog, biti oslobođen plaćanja PDV i carine na uvoz repromaterijala i gotovih proizvoda, kao i na potrošnju energenata.
Podsećanja radi, Slobodna zona „Šabac“ prostirala se na 45 hektara, a od juna 2015. godine, rešenjem Vlade Srbije o saglasnosti za proširenje područja Slobodne zone „Šabac“, zauzima površinu od 245 hektara, što znači da je proširena za 200 hektara.
Prednost Šapca u odnosu na druge gradove je komunalno i infrastrukturno opremljena industrijska zona, površine 600 hektara, od čega je 100 hektara već prodato. Pored toga što ima komunalno opremljenu zonu, pristup saobraćajnicama, autoput na samo 24 kilometra udaljenosti, reku Savu, povoljan geografski položaj, kvalitetnu radnu snagu, efikasnu administraciju i dovoljno ljudi koju mogu da odgovore zahtevima velikih investitora, Šabac ima ono što nijedan drugi grad u Srbiji nema, a to je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda čiji se početak rada očekuje početkom 2016. godine. Sve velike kompanije koje dolaze u Srbiju imaju visoke ekološke standarde i jedno od pitanja koje postavljaju je postojanje ovakvog postrojenja i način na koji se tretiraju otpadne vode.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa