10. decembar 2015.10. dec 2015.
KOMPANIJA „FORMA IDEALE“ OŠ „SVETI SAVA“ URUČILA SPECIJALNU NAGRADU OSVOJENU NA LIKOVNOM KONKURSU

NACRTAJ, OBOJI, OSVOJI

Proteklog utorka osam lejzi begova stiglo je u vaspitno-obrazovnu ustanovu koja se brine o deci sa smetnjama u razvoju. Po rečima direktorke Snežane Radovanović oni će itekako dobro doći za opremanje preko potrebne senzorne sobe
Sve učenike OŠ „Sveti Sava“ proteklog utorka obradovala je poseta predstavnika Kompanije „Forma Ideale“. Zahvaljujući učešću na regionalnom Likovnom konkursu „Nacrtaj, oboji, osvoji“ šabačkim učenicima pripala je specijalna nagrada. Konkurencija, po rečima Nikole Ružičića, PR menadžera „Forma Ideale“, bila je velika s obzirom da je od četrdeset pet hiljada pristiglih radova trebalo izabrati stotinak najboljih.
- Sugrađani treba da budu jako ponosni na ovu decu koja su u veoma teškoj utakmici osvojila specijalnu nagradu na našem regionalnom Likovnom konkursu. Nama je jako drago što smo, pre svega kao organizatori, kao neko ko je pokrovitelj ovog konkursa već četvrti put, u prilici da ovakav tip nagrade dodeljujemo. Veoma nam je drago što imamo čast da okupimo putem ovog konkursa svu decu bez ikakve diskriminacije, bez ikakvih podela, kako sa sela, tako i iz grada, decu iz redovnih i škola sa posebnim režimom obrazovanja, iz Srbije i regiona, u jednom zadatku, cilju. A taj zadatak je da na početku školske godine, govorim pre svega o predškolcima i prvacima, pruže na startu svog obrazovanja sve ono što imaju u svojim malim glavama, svojim malim srcima. Da nam pokažu šta je to što deca donose svima nama. A za sve nas, i kompanije i pojedince, to je velika obaveza da u osmogodišnjem, dvanaestogodišnjem ili dužem periodu odrastanja i vaspitanja, damo maksimalni podstrek i polet toj deci da zaista odrastu u kvalitetne ljude i sve svoje talente iskažu na pravi način. Trudićemo se da svake godine budemo u prilici da organizujemo konkurs i na taj način usrećimo decu koja nas okružuju u svim gradovima širom Srbije i regiona – poručio je Ružičić.
U prilog osvojenoj specijalnoj nagradi ide činjenica da su dodeljene samo tri i to još jednoj školi u Srbiji, kao i školi u Prilepu, Makedoniji.
- Nagrada nam znači iz više razloga. Prvo, kao neka motivacija i motiv. Samim učešćem na konkursu postali smo prepoznatljivi. Za školu „Sveti Sava“ čulo se čak u Kragujevcu. To je dokaz da ima neko ko brine o toj deci. Sama nagrada, specijalna nagrada, lejzi begovi, nešto je što smo tražili u smislu opremanja sobe za senzornu fibraciju. Kroz konkurs smo ih i dobili tako da će u svakom slučaju ove fotelje imati svoju funkciju i samim tim povećati udobnost učenika – izjavila je direktorka škole Snežana Radovanović.
A da su lejzi begovi udobniji od školskih stolica potvrdili su i sami učenici obradovani nagradom za koju su se izborili na najbolji mogući način – sopstvenim likovnim radovima na temu „Moja soba“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa