10. decembar 2015.10. dec 2015.
NAJMLAĐI VIVAĆI ODRŽALI SVOJ PRVI KONCERT

PREDNOVOGODIŠNjA MUZIČKA ČAROLIJA

Uzrasta od četiri do šest godina najmlađi hor u Srbiji svojim nastupom prošlog petka u sali „ART studija“ Šabac oduševio publiku. Entuzijazam, upornost, rad, ali i velika ljubav dr Milene Đurković Pantelić i ovoga puta pokazali da nova generacija Dečjeg hora „ViVa“ ima svetlu muzičku budućnost
U prepunoj sali „Art studija“ u Šapcu četrdeset dvoje mališana uzrasta od četiri do šest godina izvelo je prošlog petka petnaest kompozicija. Na svom prvom koncertu, posle samo tri meseca rada sa dr Milenom Đurković Pantelić, članovi Dečjeg hora „ViVa“, inače najmlađeg hora u Srbiji, izvli su bez ijedne greške pesme od kojih su veći broj bile i muzičke igre. To je samo išlo u prilog činjenici da su i tako mali za veoma kratko vreme pored teksta koji su trebali da nauče i zapamte odlično savladali i pokrete.
- Večeras su se pokazali kao jedan vrlo uigran ansambl i ansambl koji traje iako samo tri meseca postoje. Pred nama je dug i veliki put. Veliki je izazov svaki put kada je u pitanju nova generacija Dečjeg hora „ViVa“, ali i velika ljubav, veliko znanje i odricanje. Jedan temperament i energija koja je prosto u svakom deliću stotinke i sekunde ugrađena u tu njihovu pažnju. Kako koja generacija dolazi sve veći je problem sa disciplinom tako da je potrebna i sve veća motivacija da to što nauče pokažu što bolje mogu - izjavila je dr Milena Đurković Pantelić po završetku koncerta na kome je svaka otpevana kompozicija propraćena burnim aplauzima.
Novogodišnji koncert pokazao je ne samo dečji talenat već i veliko pedagoško isksutvo dr Milene Đurković Pantelić koja u radu sa ovom decom uspeva da održi njihovu maksimalnu pažnju ponekad čak i dva, tri sata.
Dok se sa nestrpljenjem očekuje sledeći nastup najmlađih Vivaća 25. decembra u amfiteatru Visoke šole strukovnih studija za vaspitače Šapčani će od 18 časova imati priliku da pogledaju nastup Dečjeg hora „ViVa“. Tri različita uzrasta predstaviće se sa repertoarom na kojem će se naći dvadeset pesama. Po viđenom prošlog petka ne sumnjamo da će stariji Vivaći prirediti pravi muzički spektakl.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa