10. decembar 2015.10. dec 2015.
PRVA A LIGA – 5. KOLO

Maksimum i posle pet kola

VK „Šabac“ – VK „Beograd“ 12:10 (4:4, 5:2, 1:1, 2:3)
Maksimalni učinak ostaje na snazi i posle pet kola. Posle Starog grada u Beogradu, u još jednom derbiju sa ekipom iz prestonice, ostvaren je trijumf. Na Gradskom bazenu u Šapcu pao je Beograd, drugoplasirani tim lige. Nisu krili Beograđani da žele iznenađenje, ali su bili ravnopravni samo u prvoj četvrtini i prvoj polovini druge. Igralo se, mahom, gol za gol do 12. minuta. Činilo se da su, do tog trenutka, Šapčani igrali u blažem ritmu. U tom momentu, kreće serija domaćih, dominantna igra, pre svega u napadu i velika serija, krajem druge i na početku treće četvrtine, od 4:0 i osetnih 10:6. Dug period bez gola, gosti prekidaju u završnici ovog perioda. Tri gola viška pred poslednjih osam minuta, ozbiljna su prednost u vaterpolu, ozbiljna, ali ne i nedostižna. Ipak, da ne dobiju Beograđani priliku da se ponadaju preokretu, pobrinuo se Rackov sa dva pogotka. U samoj završnici, domaći su ponovo umirili igru, pravili i dosta grešaka, što je „Beograd“ iskoristio da se približi na 12:10, ali se pitanje pobednika nije postavljalo.
Rackov sa tri gola predvodio je Šabac, a Bijelić, kapiten Beograda, svoj tim, sa pet.
Zahvaljujući porazu Dunava u Zemunu, Šapčani su se odlepili na tabeli i prvom pratiocu beže šest bodova. Dok ovo budete čitali, već će biti poznat ishod meča „Taš“ – „Šabac“ koji se igra u sredu. Naredne srede, 23. decembra, Šapčani, na oproštaju od 2015. godine, dočekuju „Dunav“ iz Novog Sada.
Gradski bazen. Gledalaca 700. Sudije: Ragač i Šnajder. Delegat: Prekajski Isključenja: Šabac 13, Beograd 6. Peterci: Šabac 1(1), Beograd 1(1).
VK “Šabac”: Aleksić, Petrović, Popović (kap) 2, Prolić 1, Nosović 2, Rackov 3, Car, Matović 2, Bogićević, Lončarević, Šormaz 1, Balakirev 1, Popović, Mijatović. Trener: Strugar.
VK “Beograd”: Miljenović, Čabrilo 1, Vuković 1, Marković, Milosavljević, Stanić 1, Bijelić (kap) 5, Stjepanović 1, Daničić, Šuberić 1, Šćepanović, Cvetković, Popović, Petković. Trener: Saković.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa