10. decembar 2015.10. dec 2015.
SUPER LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Sigurni za kraj

RK „Metaloplastika“ – RK „Radnički“ (Kg) 23:14 (13:8)
Posle neprijatna dva poraza, rukometaši Metaloplastike, ipak u dobrom raspoloženju završavaju 2015. godinu. Požarevac se opasno približio, ali mirniju zimu, „plastičari“ su obezbedili sigurnim nastupom protiv Radničkog iz Kragujevca. O odnosu snaga i razlici u kvalitetu, dovoljno govori rezultat, koji je mogao biti i nepovoljniji po Kragujevčane.
Već vođstvom od 2:0, „Metaloplastika“ je nagovestila trijumf, a jedino je Mošić u Radničkom pokazivao da može da ugrozi gol Šapčana. Kod domaćih, svoje trenutke imala su krila, Kažić i Petrović, a pratili su ih bekovi, Milovanović, Stevanović i Rajković. Na golu, standardno dobar, bio je Arsić. Na poluvremenu je bilo 13:8.
U drugom delu, kao da je čuo kritike sa tribina, probudio se Dragićević. Postigao je bukvalno sve golove u prvih 10 minuta za Metaloplastiku, svoj tim, koji je u subotu, predvodio kao kapiten, odveo na plus deset, 19:9 i nagovestio i ubedljiv trijumf. Velika prednost dala je priliku Veselinu Vukoviću da ukaže priliku i rezervistima. Debitovao je Srdanović, branio dobro Maksimović, Došen i Marinović iskoristili priliku, a posebne pohvale zaslužuje odbrana.U celom drugom poluvremenu, primili su samo pet golova, a ukupno 14. Najefikasniji kod „plavih“ bio je Dragićević sa pet golova.
Pauzu „Metaloplastika“ dočekuje na deobi treće i četvrte pozicije sa Partizanom. Oba tima imaju po 16 bodova. „Požarevac“ i dalje prati ritam, ima dva boda manje. Prvenstvo se nastavlja u februaru 2016. godine, a Šapčani gostuju u Kaću.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa