31. decembar 2015.31. dec 2015.
ŠABAČKI GIMNAZIJALCI PRIREDILI ZABAVNI NOVOGODIŠNjI PROGRAM

NA KRILIMA MLADOSTI

Pesmom, muzikom, plesom, imitacijama, monolozima učenici prvog razreda sa prof. Mirjanom Jevtić prošle srede, 30. decembra, priveli kraju prvo polugodište isprativši ujedno 2015. godinu, a poželevši dobrodošlicu 2016.
Godinu, a samim tim i prvo polugodište provedeno u klupama Šabačke gimnazije, pamtiće samo po lepom. Pored mnogobrojnih školskih obaveza mala grupa učenika prve godine uspela je, zahvaljujući prof. srpskog jezika i književnosti Mirjani Jevtić, da odvoji vreme i za vanškolske aktivnosti i priredi svojim drugarima Zabavni novogodišnji program.
- Najbolje od svega ovoga bilo je što smo uživali dok smo sa društvom vežbali. Jedno veliko zadovoljstvo i zabava. Naša razredna Mira Jevtić priredila je jako dobar repertoar koji smo sa uživanjem uvežbavali - rekao je Pavle Đurđević, učenik I1 društveno-jezičkog smera.
Tokom pretposlednje večeri 2015. godine na sceni Svečane sale Šabačke gimnazije smenjivali su se pesma, muzika, ples, monolozi, imitacije, a sve u cilju da se zabave i razvesele drugari i profesori, koji su svaki nastup propratili oduševljenim aplauzima.
- Ovu godinu su obeležile neke lepe stvari kako u školi tako i van nje. Nadamo se samo da će sledeća godina biti još bolja. 2015. godina je prošla, barem ovde nama u Gimnaziji u veselju i šali. Tako ćemo i da je završimo. Uživali smo. Cela ekipa je radila s ljubavlju. Sprijateljili smo se, a to je najvažnije - dodao je Filip Janjić, učenik I6 računarskog smera.
Raspoloženi, veseli, spremni da nasmeju, tokom četrdesetpetominutnog programa pokazali su svoje glumačko, pevačko i plesačko umeće.
- Ljudi trebaju prvenstveno da se slažu, da se vole, razumeju jedni druge, da ne potcenjuju. Tolerancija pre svega. Takva je i ova predstava. Zanimljiva, zabavnog duha. Preporučila bih da je pogledaju, ako bude ponovo bila sledeće godine. Zahvalila bih se prof. Mirjani Jevtić, našoj razrednoj, koja je sve ovo omogućila. Da nije bilo nje mi ne bi ni uspeli u ovome - poručila je Tijana Mladenović, učenica I1, društveno-jezičkog smera.
San svakog profesora je da ostvari najbolji mogući kontakt sa decom, da ih nauči nečemu ali i da uživaju kroz igru, rad, učenje.
- Posle dužeg vremena sam postala ponovo razredni starešina. U prvoj anketi videla sam da imam izuzetnu decu koja pevaju, igraju, sviraju, slikaju, glume. Mislila sam da je najlepši način da se družimo upravo ovaj. Ove godine vodim Dramsku sekciju i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je ovaj kolažni program otkrio mnogostruke talente. Cilj mi je da napravimo jednu sjajnu komediju za koju se nadam da ćemo je igrati više puta. Nadam se i u našem Šabačkom pozorištu a i šire - obećala je prof. Jevtić.
Za kraj, kako to obično biva pred dolazak Nove godine, poželeli su drugarima sve najbolje.
- Želim im puno petica, dobar uspeh u školi, zdravlje, sreću, ljubav - dodala je Jovana Milošević, učenica I3 opšteg smera.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa