7. januar 2016.7. jan 2016.
SaopŠtenje pokreta “Dosta je bilo – SaŠa RaduloviĆ“

TAJNI UGOVORI

Gradonačelnik Šapca radi isto što i Vučić
Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“, Šabac, najoštrije reaguje na tekst objavljen u „Glasu Podrinja“ od 24.12.2015. godine, tačnije na deo uvodnika u kome je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović rekao sledeće (citat): „Reč je o najvećoj investiciji ne samo u Šapcu, već u celoj Srbiji u proteklih nekoliko godina. Ne mogu da konkretizujem priču jer sam potpisao ugovor sa tom kompanijom koji me obavezuje da najveći broj informacija tretiram kao poslovnu tajnu.“ Gradonačelnik je ovom izjavom podsetio na premijera i njegove takozvane investitore i privatizatore (Vršački vinogradi, Er Srbija, Bačka iz Sivca, Beograd na vodi...), a iskustvo govori da takvi tajni ugovori uvek idu uz korupciju i bezumne subvencije stranim investitorima, a pretvaranje naših građana u jeftinu radnu snagu.
Podsećamo gradonačelnika da on vrši javnu vlast. Nedopustivo je da se javna vlast vrši tajno. Kada se radi o državnom vlasništvu i novcu poreskih obveznika, jedino prihvatljivo je da odredbe takvih ugovora budu javno objavljene i da se njihovo pregovaranje odvija transparentno. Tajni ugovori sprečavaju kritički sud javnosti, prikriva se potencijalna ekonomska šteta po grad i poreske obveznike, kao i eventualne provizije i drugi vidovi korupcije. Pošto ne možemo znati da li su ugovori dobri ako nemamo uvid u njih, nemamo mogućnost da utvrdimo da li su novac poreskih obveznika i državna imovina mogli biti uloženi na bolji način.
Zahtevamo od gradonačelnika da u najkraćem roku pomenuti ugovor javno objavi u celosti i otkloni sumnje u štetnost pomenutog ugovora po građane Šapca. Podsećamo gradonačelnika da se pre samo mesec dana u Kulturnom centru hvalio transparentnošću, evo prilike da to u praksi i dokaže. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ insistira na JAVNOM vršenju JAVNE vlasti, tj. na praksi javnog objavljivanja SVIH ugovora koje institucije u ime građana potpisuju. To zovemo principom potpune transparentnosti. To je najbolji lek protiv korupcije i tajnih dilova političara i biznismena.
Pres služba pokreta „Dosta je bil

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa