14. januar 2016.14. jan 2016.
NOVOGODIŠNjI KOKTEL DIREKCIJE ZA POLjOPRIVREDU

DAME ZASLUŽILE NAGRADE

Direkcija za poljoprivredu grada Šapca, ove godine je prvi put, na Pravoslavnu novu godinu, organizovala koktel za poljoprivrednike šabačkog kraja. Ovim povodom u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu okupili su se najbolji stočari, voćari, pčelari i povrtari. Među njima, ipak su se izdvojili i pojedinci koji su nagrađeni. Prema rečima direktora Direkcije, Vladimira Špegara, već nekoliko godina, rame uz rame sa muškarcima, poljoprivredom se bave i dve dame, Milana Brajić iz Štitara i Vesna Krstić iz Pocerskog Pričinovića. Priznanja su dobile zbog zavidnih rezultata koje u svom poslu postižu.
Brajićeva se bavi svinjogojstvom. Brine o 40 krmača praščara, a gaji još i tovne svinje.
-Očekujem dalju pomoć od Direkcije, ali i od Države. Mi poljoprivrednici smo uporni. Očekujem da ćemo istrajati u ovim teškim trenucima i da će biti bolje. Koliko je teško jednoj ženi da se bavi ovim poslom, toliko je i zanimljivo, rekla je Milana Brajić i tom prilikom zahvalila Direkciji na svoj podršci koju je do sada dobijala.
Vesna Krstić je istakla da joj je ovo priznanje veliki podstrek za nastavak rada. Bavi se povrtarstvom i voćarstvom i nada se da će i u buduće nastaviti sa dobrom saradnjom sa Direkcijom za poljoprivredu.
Nagrade su za dobitnice bile veliko iznenađenje, a Vladimir Špegar je podsetio da su poljoprivredni proizvođači šabačkog kraja u samom vrhu u Srbiji.
-Među proizvođačima koji su dobri teško je biti odličan. Mi smo pozvali najbolje među najboljima u svim oblastima poljoprivredne proizvodnje. Oni svojim trudom i radom doprinose razvoju kako grada, tako i zemlje. Situacija u poljoprivredi je teška. Mnogo je problema u toku jedne godine. Ovaj koktel smo organizovali sa ciljem da se oni malo opuste, druže, ali i da podele šta ih muči, rekao je Špegar i dodao da je Direkcija do sada ispunila sve što je obećala i da će se potruditi da tako bude i u ovoj godini.
Zaposleni u Direkciji se nadaju da će ova novogodišnja druženja postati tradicionalna.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa