18. februar 2016.18. feb 2016.
JOŠ JEDNO REPUBLIČKO PRIZNANjE ZA OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

„ĐAČKO SRCE“ MEĐU NAJBOLjIMA

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Miloš Crnjanski dodeli diplomu za osvojeno treće mesto za najuspešniji školski list
U OŠ „Janko Veselinović“ prošle sedmice stiglo još jedno republičko priznanje. Ovoga puta nagrađen je kolektivan rad, kako učenika, tako i nastavnog osoblja, pedagoga, psihologa, koji šesnaestu godinu svoje kreativno znanje ulažu u kreiranje školskog lista „Đačko srce.“
- Srećan sam jer ovo nije samo moj uspeh nego svih nas. Počevši od učenika pa do veroučitelja. Svi smo mi na neki svoj način dali svoj doprinos izlaženju „Đačkog srca“. Konkurisali smo i ranije ali nagrada je stigla za dva broja koja su izašla u školskoj 2014/2015. godini - rekao je Mile Radovanović, nastavnik srpskog jezika.
Od prvih sedam brojeva pa do danas napredovalo se i na sadržajnom i na tehničkom planu.
- Korice se rade u koloru, a stranice u dve boje. Trudimo se da budu sve učenički radovi, a ne da se skidaju tekstovi sa interneta. To je na neki način dokaz da ocene nisu najvažnije nego da učenici ovde mogu da pokažu svoju kreativnost, ličnost, bilo kroz crtež, bilo kroz literarni rad. Imamo određene rubrike. Pratimo zbivanja, istorijska, kulturna, u zemlji, svetu, jubileje. Ono što je aktuelno. Naš časopis je trojezični. Najveći broj tekstova je na srpskom jeziku, ali imamo jednu stranicu na nemačkom i jednu na engleskom. Na neki način i tu smo uključili nastavnike stranih jezika. Učenici pišu svoje radove ili prevode - dodao je nastavnik Mile.
Zbog nedostatka finansijskih sredstava štampanje decembarskog broja izostalo je ali će zato u maju učenici imati priliku da pročitaju i pogledaju najkvalitetnije radove.
- Trudimo se i trudićemo se da u svakom smislu naš list bude što bolji. I ova nagrada samo je jedan od znakova da smo na dobrom putu. Zadovoljstvo je kako za sadašnje tako i za bivše učenike kada vide svoje radove na stranicama svog omiljenog školskog lista - istakla je Ljiljana Stojanović, direktorka škole.
O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa