18. februar 2016.18. feb 2016.
IZLOŽBA ČLANICA ULSŠ U KRALjEVU

UMETNOST JE ŽENSKOG RODA

U galeriji “Maržik“ u Kraljevu, protekle srede je otvorena izložba članica Udruženja likovnih stvaralaca Šapca pod nazivom “Umetnost je ženskog roda“.
- Umetnice različitog senzibiliteta i autorskog rukopisa predstavljaju radove u kojima su zastupljeni različiti vidovi umetnosti, od slikarstva, vajarstva, keramike do promenjene umetnosti i mode. Ova izložba je snažna, inventivna, zrela i predstavlja samo delimičan presek raznovrsnog i bogatog stvaralaštva umetnica, rekla je istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić na otvaranju izložbe.
Predsednik ULSŠ i kustos izložbe Slobodan Peladić, izabrao je radove dvanaest mladih šabačkih umetnica, koje imaju širok dijapazon umetničkih interesovanja.
- Mnoge od njih ne analiziraju stvari, nego ih sintetizuju. Redukcijom stižu do artikulisane forme. Sa druge strane, tu su i one kojima je zanimljivost i originalnost bitan aspekat. Vibracije koje šalju neki od ovih radova grade dosledno delikatnu i intimističku atmosferu koja se odmah registurje, dodaje Jagićeva.
Izložba je otvorena do 29. februara.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa