18. februar 2016.18. feb 2016.
DOBRE VESTI ZA MEDICINSKE RADNIKE SA BIROA

ŠANSA ZA MLADI KADAR

Menadžment Opšte bolnice “Laza K. Lazarević“ Šabac, u utorak se sastao sa nezaposlenim medicinskim osobljem. Na sastanku su razgovarali o mogućnosti njihovog zapošljavanja u narednom periodu. Pored direktorke OB prim. dr Zore Nikolić, sa mladim nezaposlenim medicinskim radnicima su razgovarali i predsednik Upravnog odbora ove ustanove Aleksandar Pajić i predsednik Stručnog saveta dr Slobodan Popović.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se desetak lekara, dok je broj sestara i tehničara znatno veći. Neki od njih nisu sedeli i čekali šansu u zdravstvu, nego su posao pronašli na drugom mestu.
Zorica Milovanović, tridesetogodišnji doktor medicine po obavljenom stažu i položenom državnom ispitu upisala je školu za rezervne oficire u kasarni “Banjica“. Završava je u petak i biće promovisana u potporučnika u rezervi. Ipak, nada se da će moći da radi posao za koji se školovala.
-Nadam se da ću dobiti posao, na određeno ili neodređeno. Sa završenom školom za rezerne oficire mogu da konkurišem i na mesto vojnog lekara u nekoj garnizonskoj ambulanti. Ovaj sastanak je dobra ideja i nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih akcija, jer nas ima dosta na Birou. Neki su, kao i ja, otišli u neke druge vode da ne bi sedeli kod kuće, rekla je Milovanovićeva.
Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru još je na snazi, ali usled odlazaka u penziju, stvorilo se mesto za zapošljavanje novih kadrova. Pored toga, određen broj medicinskog osoblja biće zaposlen i preko programa javnih radova i stručne prakse.
-Šabačka OB je jedna od retkih zdravstvenih ustanova gde nije prekoračen maksimalan broj zaposlenih koji je propisalo Ministarstvo. Treba da imamo 1.033 zaposlena, a trenutno ih ima oko 1.020. Uz saglasnost Ministarstva u narednom periodu ćemo zaposliti izvestan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara. Želimo da se upoznamo sa ovim ljudima i da u narednom periodu ostvarimo saradnju, sve za dobrobit ljudi koji se ovde leče. Očekujemo bolje dane za šabačko zdravstvo, naveo je Aleksandar Pajić.
Na sastanak su, pored svih lekara sa Biroa, bili pozvani medicinski tehničari i sestre koji su svoj pripravnički staž odradili u OB i ostavili dobar utisak.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa