18. februar 2016.18. feb 2016.
USPEŠAN NASTUP TURISTIČKE ORGANIZACIJE LjUBOVIJA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

AKCENAT NA REGATI

Na 38. Međunarodnom sajmu turizma učešće je uzelo 1.150 izlagača iz 55 zemalja a sajam je posetilo više od 70.000 posetilaca. I ove godine svoj štand na sajmu imala je Turistička organizacija Ljubovije. Najveće interesovanje posetilaca bilo za Drinsku regatu, a veliku pažnju posetioci su poklonili i seoskom i verskom turizmu Azbukovice. Na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u petak, 19. februara predstavljene su „Duhovne svečanosti Azbukovice“, manifestacija duhovnog i kulturnog karaktera koju organizuje Biblioteka „Milovan Glišić“.
- Duhovne svečanosti će ove godine biti organizovane nešto ranije, od 5.-15. septembra, dok je lepše vreme, kako bi što veći deo programskih sadržaja mogao da se organizuje na otvorenom prostoru. Manifestacija će nastaviti da širi misiju povratka tradicionalnim vrednostima kao što su porodica, brak, škola, ljubav, svetosavlje...- istakao je Milojko Ivanović, direktor Biblioteke „Milovan Glišić“.
Na štandu Turističke organizacije Ljubovije, promociju „Duhovnih svečanosti Azbukovice“ podržali su Vlada Arsić, novinar i pisac iz Valjeva („Lopatanje đavola“, „Izgubljene u magli“, „Armagedon“), pisac Slaviša Pavlović („Zavet“), nekadašnji sportski komentator Radio Beograda Miodrag Lukić i drugi.
- I ove godine Turistička organizacija Ljubovije potrudila se da posetiocima Sajma prikaže turizma što bolje turističku ponudu opštine Ljubovija kao i njene potencijale. Veliko interesovanje vladalo je za našu turističku ponudu, naravno najviše za Drinsku regatu. Po prvi put na Sajmu smo predstavili manifestaciju «Duhovne svečanosti Azbukovice» za koju se nadam da će kao i Gastro fest i Drinska regata postati tradicionalna- izjavila je Marijana Petaković direktor Turističke organizacije Ljubovija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa