28. april 2016.28. apr 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

Bik
Vašu porodičnu i prazničnu idilu samo vreme može da poremeti. Bosa dečica i kokoške trčkaraju po dvorištu, muž peče rakiju i neku životinju na ražnju, a vi u najnovijem Koko Šanel kompletu pokušavate da te lepršave boje sa najnovije kolekcije iz Pariza dekupaž tehnikom prebacite na jajca. I to sve kao prva dama. Ma, milina jedna. Drugi put se samo konsultujte sa Tarabićima, kada je vreme u pitanju da se deca ne prehlade.
Blizanac
Zašto crni ministre i vi da završite u onoj, sada već čuvenoj pesmi. Zbog Petnice? Ma, ajte molim vas. Presavićete tabak i potpisati rešenje da se obnovi finansiranje tako važne institucije, važne za Srbiju. Znamo da su bili izbori i da se istrošilo, ali skupite petlju i uradite to. Ionako ne služite mnogo svrsi. Dajte da vas malo upamtimo po nečemu lepom.
Rak
Iako ovo nije pravi vaš znak, poprimili ste njegove osobenosti u poslednje vreme. Nije, doduše, ono da ste sa konja pali na magarca, ali nije ni da je sve potaman. Kako i vi lepo primetiste, nema razloga za slavlje, ali za borbu ima, i to na pretek. E, sada, su čim ćete pred Turke, tu neka vam je Bog u pomoći. Sa šest odsto, teško. Polako i na siguricu. Možda je stvarno vreme da se malo odmorite i povučete.
Lav
Srbija odavno nije imala agilnijeg ministra policije. Opoziciona noga još, malte ne, nije ni zakoračila u RIK, a vi ste već pisali krivične prijave protiv istih. Sa njima treba da se nosite i da ih postavite na svoje mesto, ali sa onim maskiranim što ruše po Beogradu, e sa njima ““ ne. Ove prve ste lepo prepoznali, ali kako da jurite te fantome sa maskama na glavama koji u gluvo doba noći, i to jedne od retkih kada je i ON spavao, ruše objekte i to uz pomoć bagera. Kako da pišete prijave kada niste videli ko se nalazi ispod tih maski. Da ste videli ko je ubio onu nesrećnu pevačicu, pa zar mislite da ga ne bi već uhapsili. Da bi ministar uradio svoj posao, on mora da vidi. Ako ne vidi, džaba sve.
Devica
Ne brinite se za rezultat. Biće pozitivan. Sva ta muka, sve te besane noći u RIK, ta reakcija sa balkona, cika i vika na nejake članove Republičke izborne komisije, urodiće plodom da se dobije i taj 0,75 glas kako bi prešli cenzus. Znamo da ćete se kuvati na tihoj vatri, ali kada sve ovo prođe setite se da smo vam lepo rekli da će sve biti u redu. Jednostavno ne može baš sve da se desi po prvi put u novijoj istoriji Srbije. Nešto mora da ostane i za sledeća pokoljenja.
Vaga
Šta vama treba da se petljate sa tim građevinskim majstorima koji su pod maskama sređivali stanje na terenu budućeg Beograda na vodi. Kao prvo, te maske nisu ono što mislite, jer su ih nosili da ne bi udisali prašinu, kao drugo, imamo mi policiju koja će, kada bude ujurila opozicionare iz RIKa, da se posveti građevinarima. Nemojte da ih izazivate, nervozni su nešto, da ne pokuca bbager i na vaša vrata. Lepo su vam poručili.
Škorpija
Svaka vam je na mestu, kao u Njegoša, iako ste sa juga Srbije gde se baš mnogo ne citira najveći srpski pesnik u Crnoj Gori. Ali, činjenice su prosto neumoljive. Da li je tačno da ste nadmoćno pobedili u svom mestu ““ tačno je. I to mora da se ceni. Doneli ste partiji mnogo glasova, i ne samo što treba da budete potpredsednik te partije, već imate pravo kada tražite da budete i ministar u novoj vladi ako usledi taj čuveni poziv koji vaš šef čeka ko prosečan Srbin posao. Od te priče, međutim, teško da će biti nešto. Držite se vi Surdulice i strpljivo čekajte svojih novih pet minuta.
Strelac
Dok čekate svoje nove partnere u Vladi, možete i da se opustite. Ipak, nemojte da preterujete. Znamo mi da ste vi veran koalicioni partner. Dokazali ste to mnogo puta od 2000. godine do danas. Naročito 2012. godine kada ste izabrani na jednoj listi, a podržali drugu. Sada, međutim, to neće da vam se desi. Demokratija nije da se podrži onaj koji je eventualno pokraden na izborima, već koalicioni partner. Veran do..., prve sledeće prilike.
Jarac
Ne nadajte se pozivu, barem ne još. Raspored zvezda u vašem sezvežđu ne nagoveštava taj poziv koji željno iščekujete. Uticaj ratobornog, kuražnog Marsa na vaše kolege je dominantan, tako da je ON veoma blizu odluke da ne uputi taj poziv. Poziva vas on, ali ne zbog toga. Možemo samo da zamislimo koliko vam je teško kada ugledate njegovo ime na pametnom telefonu posle „zvrrr“, a on umesto da kaže: „Dođi do mene da popričamo o Vladi Srbije“, pita: „Možemo li da se žalimo na odluku UEFA da primi Kosovo“. Mukica mali.
Vodolija
U poslednje vreme malo pričate, ali šteta koju učinite nije ništa manja od one ranije. Vama nema pomoći, ali šta ćete, tako je to kada vam život dodeli ulogu za koju ne da niste spremni, nego i rođeni. Sada ste se okomili na RTS i RTV, i to dan pre Svetskog dana slobode medija. Ta sloboda nije ono što ste vi naučili dok ste pekli rakiju u Batočini za svog kuma. Nije sloboda medija da se hvali stranka na vlasti, sloboda je da se kritikuje ono što ne valja. Ako vi mislite da sve valja, možda vi i odete iz te Batočine sa kumom, ali Batočina i kum iz vas teško.
Riba
Vi ćete biti zabeleženi kao jedini premijer u novijoj istoriji Srbije koga je opozicija pokrala na izborima. Kako je to moguće, moguće je, ali samo u vašoj glavi. Verujemo da vam nije lako da obradite činjenicu u glavi da ste dobili više glasova, ali manje poslanika. Nije lako, čak ni vama koji ste za tri godine uradili više nego Tito za 30 i kusur. Malo sna bi pomoglo.
Ovan
Vašoj državničkoj domišljatosti ni svemir nije granica. Jest da vas, malte ne, niko na svetu na voli, sem možda u tom srpskom mestu Sige gde se za Vučića glasa kao za vas, ali originalnost vam je briljantna. Dok traje kongres vaše Radničke partije Koreje, neće biti venčanja i sahrana. Znači, Goran Bregović i njegov orkestar neće moći u tom periodu da svira u Pjonjangu. Ovaj naš voli malo da baca pogled ka vama, pa možda preuzme ideju, jer znate da je 28. maja kongres kod nas naše Radničke partije Koreje.
PS. U ovom Oroskopu nismo spominjali Dragicu Prvu Damu Nikolić, Srđana Petnicu Verbića, Bojana Opoziciju Pajtića, Nebojšu iz Beograda Stefanovića, Boška RIK Obradovića, Rodoljuba Savamalu Šabića, Novicu Surdulica Tončeva, Rasima Vučića Ljajića, Ivicu Ministra Dačića, Tomislava Predsednika Nikolića, Aleksandra Tita Vučića i Kim Džong Una Sigea.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa