28. april 2016.28. apr 2016.
PROLEĆNI VAŠAR UČENIKA OŠ „NATA JELIČIĆ“

RADOST KREATIVNOG DRUŽENjA

U pešačkoj zoni ispred Kulturnog centra prošle srede, 27. aprila, vrilo je kao u košnici. Dečji glasovi ispunjeni radošću pozivali su prolaznike da svrate do štandova na kojima su se mogli pronaći različiti proizvodi, produkti vannastavnih aktivnosti i kreativnih radionica, učenika OŠ „Nata Jeličić“. Tradicionalni Prolećni vašar, koji se održava šestu godinu za redom, za cilj je imao kako promociju škole tako i pretpraznično okupljanje učenika koji su sa radošću podelili zajedničke trenutke pred nastupajući raspust.
- Tim za promociju škole uvek nam priredi neko zadovoljstvo kao što je današnje. Ovo je prilika da pokažemo šta smo sve sa decom radili u proteklom periodu. Uskrs je uvek zanimljiv za decu, a mi im tu proslavu uveličamo sa ovim prolećnim aktivnostima tako da im bude još zanimljivije - rekla je učiteljica Radmila Stojićević.
Svoju prezentaciju imale su i različite sekcije - biološka i hemijska, likovna, šahovska, „Volonter u srcu“. Najbučnije je ipak bilo na štandovima gde su se prodavali različiti proizvodi - šarena uskršnja jaja, teglice rađene dekupaž tehnikom, pilići, poslastice u vidu štrudle sa makom i orasima, kolači i još mnogo što šta.
- Pravili smo piliće od plastičnih kašika, dekupaž na jajima i na teglicama. Ima zainteresovanih za kupovinu. Dosta im se sviđa što smo uradili. Bilo nam je jako zanimljivo druženje dok smo sve ovo pripremali, pogotovo radionice sa roditeljima. Mnogo je lepše biti napolju i družiti se na ovaj način ““ objasnila je Jovana Janjatović, učenica IV3.
Praznik pre praznika koji je pokazao svu dečju kreativnost razvijenu zahvaljujući učiteljicama, nastavnicima i roditeljima, oduševio je sve pa i Vasilija Bečejića, učenika I3.
- Spremili smo jaja. Mama mi je pomagala oko farbanja. Novac od prodatih jaja daćemo učiteljici koja će kupiti ono što nam je potrebno za školu. Lepo je kada smo napolju. Drugarima bih poželeo srećan raspust.
U prilog ovoj razigranoj i veseloj grupi išlo je i sunčano vreme koje je zamenilo, bar na trenutak, kišovite dane.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa