28. april 2016.28. apr 2016.
AKTIVNOSTI DRUŠTVA PČELARA „ŠABAC“

DAN DRUŠTVA I REGIONALNO SAVETOVANjE

Obeleženi su: 122 godine postojanja i slava Društva, održano jubilarno 40. Regionalno savetovanje pčelara i uručene 164 diplome polaznicima pčelarske škole
U nedelju 24. aprila 2016. u svečanoj sali restorana „Milano“ u Majuru, pčelari su obeležili dan Društva, 122 godine od njenog osnivanja daleke 1894. godine. Kako je Društvo osnovano na Cveti ovaj verski praznik je određen i za njegovu slavu.
Svečanom događaju prisustvovala je većina od 257 članova Društva i 185 polaznika pčelarske škole, kao i brojni gosti iz tridesetak pčelarskih udruženja Srbije i Republike Srpske.
Diplome o stručnoj osposobljenosti za bavljenje pčelarstvom dobila su 164 polaznika pčelarske škole koju je Društvo, pod pokroviteljstvom Grada, organizovalo u proteklom zimskom periodu.
Nakon svečanog dela Skupa održano je jubilarno, 40. po redu, Regionalno savetovanje pčelara Asocijacije pčelarskih organizacija Mačvanskog i Kolubarskog okruga sa stručnim predavanjima koja su održali: dr vet. med. Đorđe Marković iz Valjeva i Dragorad Kovačević iz Bogatića.
Specijalni gost, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr med. Rodoljub Živadinović vodio je tribinu o aktuelnoj problematici srpskog pčelarstva sa posebnim osvrtom na prošlogodišnje probleme u otkupu, plasmanu i izvozu srpskog meda.
R. Pejanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa