12. maj 2016.12. maj 2016.
SEDMI CERSKI MARŠ

U ČAST VOJVODE STEPE

Ovogodišnji sedmi Cerski marš biće posvećen vojvodi Stepi Stepanoviću. Zbog toga će biti održan 14. avgusta, nekoliko dana ranije nego obično.
-Ovaj datum je simbolično izabran jer je na taj dan vojvoda Stepa izdao naredbu da srpska vojska izađe na planinu Cer i zauzme je. To je donelo prevagu i odlučilo bitku. Stepa Stepanović je presudno uticao na ishod Cerske bitke i ove godine želimo da osvetlimo njegov lik i delo. Kao i prethodnih godina, želimo da odamo počast našim precima, ali i da pokažemo ko smo, šta smo i kuda želimo da idemo, rekao je Božidar Katić, predsednik Udruženja građana “Cerski marš“.
Pre samog Marša biće održane i uvodne tribine. Prva je u planu za 3. jun, i na njoj će govoriti Zoran Tošić, istoričar, direktor Muzeja Jadra u Loznici.
Pokrovitelji Marša, kao i prethodne godine, su grad Šabac i Ministarstvo odbrane. Svi koji žele da podrže Marš mogu to da učine i kupovinom majica, sa logom manifestacije i likom Stepe Stepanović.
Prijavljivanje traje do 1. avgusta na broj telefona 065/437-49-21 ili na Fejsbuk stranici Udruženje građana “Cerski marš“.
Organizatori očekuju da će na maršrutu dugu 38 km ove godine krenuti oko 1.500 ljudi.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa