12. maj 2016.12. maj 2016.
Ambasador Japana u poseti Krupnju

POMOĆ SA ISTOKA

Vlada Japana opštini Krupanj obezbedila preko 175 hiljada eura kroz projekte za podršku unapređenja uslova obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite
U petak 11. maja 2016. godine u Krupnju je upriličena ceremonija primopredaje za projekte renoviranja OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ Krupanj, opremanja i renoviranja Doma za stare i penzionere Krupanj i opremanja Doma zdravlja Krupanj. Ceremoniji su prisustvovali ambasador Japana u Republici Srbiji Njegova ekselencija Đuići Takahara, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević, pomoćnik ministra zdravlja dr Zoran Mihailović, pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Željka Radojičić Lukić, predsednik opštine Krupanj Rade Grujić, direktorka Doma za stare i penzinere Ljiljana Kojić, direktorka Doma zdravlja dr Ljubica Isailović Radić i direktor OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ Dragan Blagojević.
Vlada Japana je obezbedila 175.776 eura Domu za stare i penzionere u Krupnju, Domu zdravlja Krupanj i Osnovnoj školi „Borivoje Ž. Milojević“ Krupanj u okviru podrške unapređenja uslova obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite u Republici Srbiji. Domu za stare i penzionere u Krupnju donirano je 31.376 eura za renoviranje podrumskih prostorija, zamenu vrata, reparaciju kotlova i nabavku mašine za pranje veša. Osnovna škola „Borivoje Ž. Milojević“ Krupanj dobila 66.400 eura za rekonstrukciju toplovoda i zamenu unutrašnje stolarije. Za Dom zdravlja Krupanj nabavljeno je potpuno opremljeno terensko ambulantno vozilo i rendgen aparat u vrednosti od 78.000 eura.
Ambasadora i prisutne goste iz ministarstava je pozdravio i predsedsednik opštine Rade Grujić izrazivši veliku zahvalnost za dobijene donacije istakavši da to nije sve od pomoći koju je opštini Krupanj dala Vlada Japana i pomenuo da je to i cisterna za pijaću vodu u vrednosti od 58.500 eura u 2010. godini, da je preko Republike Srbije Japan pomogao i u finansiranju radova na obnovi rečnih korita oko 70 miliona dinara i da je u prošloj godini opštini donirano i putničko vozilo Mazda 3. Ambasadoru Japana uručena je povelja sa zlatnom plaketom kao najveće priznanje opštine Krupanj.
D. Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa