12. maj 2016.12. maj 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: FEŠTA U KUJAVICI

NOVA 4 KILOMETRA ASFALTA

Proteklog četvrtka prava svetkovina je bilo puštanje u saobraćaj puta Vučevica-Trbušac u dužini od četiri kilometra. Par stotina meštana sela kroz koja put prolazi, ali i zaljubljenika u zavičaj uz viđene goste bili su počastvovani da prisustvuju novom velikom poduhvatu male opštine. Bili su tu poslovično prijatelji iz Šapca predvođeni Bobanom Birmančevićem ali i zamenik predsednika opštine Ub Srđan Džajić i generalni direktor puteva Valjeva Mihailo Marković. Predsednik opštine Milorad Milinković nije krio oduševljenje urađenim.
- Bogatiji smo za novi odličan put, koji opet stanovništvo koje se bavi poljoprivredom i, upućeno je na kvantaš i pijace u Beogradu da skrate putovanje i brže plasiraju svoje proizvode. Ujedno ovaj put kako je ravničarski olakšava putovanje iz sela Trbušac, Skupljen, Kujavica i Vučevica i do same opštine, odnosno varošice Vladimirci. Mladi eto imaju bolje uslove za život a mi nastavljamo dalje. Ovo je realizovano uz pomoć “Puteva Srbije“ i posao je vredeo 35 miliona dinara. Uskoro će biti završen i put u Jaloviku iste dužine i tu naravno nije kraj. Idemo dalje, u nove poslove posvećeni boljitku građana, blistao je predsednik.
U reci onih koji su pristizali da uživaju u novoj pobedi budućnosti sela svi su bili odreda zadovoljni među njima i veliki broj mladih.
- Ovo znači puno i hvala svima koji su pomogli da se put od velikog značaja uradi. U ime mladih koji sada imaju više razloga da ostaju na selu beskrajna zahvalnost jer do Beograda gde mi povrtari plasiramo proizvode stiže se puno lakše. Doneće to boljitak svima i ne mogu a da se ne zahvalim i lokalnoj samoupravi koja je silno posvećena boljem životu na selu, u dahu je govorio Dušan Ninković iz Kujavice.
Kroz pobrđa Posavotamnave vije se novi put i vodi u lepše sutra, zborio je neko iz mase zadovoljnih. Dugo je trajala priča čelnika, gostiju i meštana sela o sutrašnjici, gde veliki planovi i kapitalnih dometa čine okosnicu mnogo kvalitetnijeg života male opštine uz pomoć države, isticalo se na svakom koraku.
Lepe vesti sustižu jedna drugu. Od republike dobijeno je 17 miliona dinara za završetak doma učenika Posavotamnavske srednje škole.
- To će biti dovoljno da poslove privedemo kraju i od početka nove školske godine imamo stanare u lepom zdanju koje će po završetku radova zablistati punim sjajem. Bez pomoći države ne bismo mogli uraditi ništa i uz zahvalnost obećavamo nove aktivnosti uvek mlade imajući u prvom planu, rekao je predsednik opštine Milorad Milinković.
I novi rezervoar tik uz toranj u Lojanicama rešiće problem pucanja cevi na glavnom vodu koji snabdeva pitkom vodom brojna sela.
- Uz pomoć “Srbija voda“ dobićemo 50 odsto kao subvenciju u poslu koji rešava bolno pitanje. Šest milona dinara ćemo dobiti za rezervoar koji kod nestanka struje i ponovnog dolaska eliminiše udare i pucanje cevi a, samim tim i bolje snabdevanje građana. Tih 500 kubnih metara je početak jer se planiraju još dva i time pomak veliki za nas u vodosnabdevanju, najavio je novi značajan posao predsednik opštine Milorad Milinković.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa