9. jun 2016.9. jun 2016.
PIONIRI OFK ŠAPCA MEĐU ČETIRI U SRBIJI

Rezultat za istoriju

Svakako je ovo bila uspešna sezona za šabački fudbal, a kao trofejnu pamtiće je i Omladinski fudbalski klub „Šabac“. Pionirska selekcija ostvarila je najveći uspeh u svojoj istoriji. Osvojene su dve titule, a deca su nastupala i na završnom turniru u Kragujevcu.
Do pre nekoliko godina, postojala je Kvalitetna liga Srbije za pionire koja je obuhvatala 14 najkvalitetnijih ekipa u Srbiji ovog uzrasta. No, odlukom FSS, liga je ukinuta, a sistem takmičenja je promenjen i podrazumevao je tri nivoa: okružni, regionalni i finalni. Šapčani u „plavo ““ belom“ imaju zvanično status jedne od četiri najbolje ekipe Srbije.
Izabranici trenera Dragana Ljuštine, sezonu su započeli u ligi Mačvansko ““ Kolubarskog okruga. Već na početku su zauzeli prvu poziciju i suvereno je čuvali do samog kraja. U 20 kola regularnog dela, ostvarili su 16 pobeda, 3 remija i samo jednom su poraženi, u Ubu. Odbrana je rivalima dopustila svega šest golova, a OFK „Šabac“ je imao 51 bod, devet više od drugoplasirane Loznice. Sledio je plej of okruga, a velika prednost stečena tokom sezone, omogućila je mirno doigravanje Šapčanima. Pehar za najbolju ekipu MK dospeo je u ruke kapitena, a sledio je baraž za prvaka FS regiona Zapadne Srbije. Rival u polufinalu bio je požarevački „Presing“. Ljuština dva puta, Avrić, Lukić i Živanović, rešili su sve dileme oko finaliste već u prvom meču. Velikih 5:0 iz Šapca, rutinski je očuvano u Požarevcu, 1:1. Veliko finale donelo je dvomeč sa vršnjacima Borca iz Čačka. Ponovo je žreb hteo da OFK „Šabac“ bude domaćin u prvom meču. Na stadionu Borca viđen je odličan duel bez pobednika. Poveli su gosti, Šapčani preokrenuli (Džagić i Karaklić), ali su Čačani, u završnici, došli do, činilo se, povoljnog rezultata. Jednako interesantno bilo je u revanšu. Uz uzbuđenja, revanš je doneo i radost ovdašnjim pionirima. Lukić i Aničić doneli su veliku pobedu 2:1 i novi pehar.
Šampioni Zapadne Srbije ostvarili su plasman na finalni turnir za prvaka Srbije u konkurenciji pionira. U Kragujevcu, na stadionu „Čika Dača“, polufinalni rival bio je „Partizan“. Iako konačnih 3:0 za Beograđane ukazuje na rutinski trijumf „crno ““ belih“, svi golovi postignuti su u poslednjih deset minuta, dok je pre toga, „Šabac“ dobro parirao najboljoj ekipi Srbije. OFK je meč završio sa igračem manje zbog isključenja golmana Salkića, a do kraja je branio igrač Obradović.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa