Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(9. jun 2016.)
Šesti Vaznesenjski dani u Krupnju

KOVČEŽIĆ MOJE BAKE

Kreativne radionice, upoznavanje, razvijanje, čuvanje i poštovanje vlastitog, kulturnog i verskog identiteta
U subotu 11. juna 2016. godine u OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju su u organizaciji Društva učitelja Rađevine održani šesti Vaznesenjski dani. Nakon otvaranja manifestacije i predstavljanja škola učesnica, usledile su kreativne radionice u kojima su učenici uzeli učešće opredeljujući se samostalno prema sopstvenim afinitetima.
Kako nam je rekla predsednica Društva učitelja Rađevine Vesna Lazarević cilj ove manifestacije je upoznavanje, razvijanje, čuvanje i poštovanje vlastitog, kulturnog i verskog identiteta, razvijanje poštovanja prema kulturnoj baštini i potreba da se ona neguje i unapređuje, kao i druženje i razmena iskustva. Manifestaciji je prethodio konkurs raspisan početkom aprila na temu „Kovčežić moje bake“. Na adresu Društva pristiglo je stotinak literarnih radova, pedesetak ručnih radova i oko 150 likovnih radova iz Beograda, Mladenovca, Kragujevca, Kruševca, Čačka, Obrenovca, Šapca, Zaječara, Zrenjanina, Valjeva, Loznice...
Na ovogodišnjoj manifestaciji organizovane su radionice u skladu sa temom konkursa: Kovčežić moje bake, Dvorište moje bake, Kapija moje bake, Bakine lutkice, Pokloni za baku. Radionice su realizovale Verica Lukić i Dušanka Rangelov iz Jadranske Lešnice kao i članice Društva učitelja Rađevine: Danka Pajić, Biljana Antonić, Tanja Žugić, Jovana Kovačević, Sevda Aličić, Slavica Krstić, Ljiljana Kovačević i Milena Živanović.
Učenici su bili veoma zainteresovani za rad i sa radošću su se uključili u ove aktivnosti. Nakon devedesetominutnog rada usledila je izložba radova u radionicama. Aktivnost „Igre moje bake“ za učenike su pripremili budući nastavnici fizičke kulture Stefan Pajić i Nikola Matić. U igrama učešće je uzelo pedesetak učenika, a učenici koji nisu učestvovali u igrama sa svojim mentorima i domaćinima-vodičima posetili su Dobri Potok. Nakon aktivnosti usledila je dodela pohvala, diploma i nagrada učenicima, kao i zahvalnica nastavnicima i školama učesnicama manifestacije.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa