9. jun 2016.9. jun 2016.
Ljudi i dogaĐaji

SPASOVDAN U KRUPNjU

Proslava opštinske slave. Razgovor sa predsednikom opštine Krupanj
U četvrtak 9. juna proslavljena je slava opštine Krupanj Vaznesenje Gospodnje ““ Spasovdan. U duhu pravoslavlja održana je molitva i izlomljen slavski kolač u prisustvu sveštvenstva, članova crkvenog hora „Sveta Tri Jerarha“ iz Krupnja, brojnih gostiju i zvanica iz kulturnog i javnog života. Razgovarali smo sa novoizabranim predsednikom opštine Krupanj Ivanom Isailovićem kandidatom Srpske napredne stranke koja je na lokalnim izborima osvojila većinu sa 22 od 35 odborničkih mesta. Mada je još uvek rano za velike izjave, planove i pravce delovanja evo šta smo saznali.
Na pitanje kakvi su prvi utisci o zatečenom stanju u opštini Isailović je rekao da je zatekao brojne probleme. Započeti su mnogi poslovi od kojih su neki neopravdano stavljeni na teret budžeta opštine, verovatno sa namerom da se urade brže nego što je to realno izvodljivo. Dakle, potreban je jasan plan rada lokalne samouprave ““ strategija razvoja, kao i odgovarajuća sistematizacija radnih mesta kako bi lokalna samouprava i njene službe postale servis građana.
Isailović dodaje da je, kada su ljudski resursi u pitanju, na dobrom putu da napravi stabilnu strukturu i dobar tim saradnika, pogotovo što ne razmišlja da isključivo stranački raspodeljuje kadrove, a od postojećeg očekuje maksimum kako bi rezultati rada lokalne samouprave bili što bolji. Nije bilo zapošljavanja u javnim ustanovama niti je zamenjen načelnik opštinske uprave, jer je cilj da se reorganizacijom i ulaganjem dodatnog rada i energije poboljša rad i kvalitet života u opštini Krupanj.
Šta sve možemo očekivati u narednom periodu? Jedno je sigurno ““ mnogi građani opštine Krupanj koji žive sa socijalnim potrebama i problemima obraćaju se predsedniku svakodnevno za razne vidove pomoći u vidu neplaćenih računa, troškova lečenja i osnovne životne egzistencije. U narednom periodu opštinska vlast će biti posvećena reorganizaciji lokalne samouprave kao servisa građana, formiraće se kancelarija za pomoć poljoprivrednicima, biće započeta saradnja sa raznim investicionim fondovima i nastavljena saradnja sa velikim brojem institucija. Takođe, saradnju sa organizacijama i institucijama ostvarenu u periodu nakon poplava Isailović planira da proširi i na razvoj privatnog preduzetništva, seoskog turizma, poljoprivrede... Kao jedan od prioriteta navodi da će se truditi da svi lokalni putevi koji to nisu budu asfaltirani u roku od pet godina.
I na kraju, uz želje za uspešan rad na mestu predsednika opštine, na pitanje da li možemo konačno očekivati bolju saradnju opštine Krupanj sa Vladom Republike Srbije kada bude formirana predsednik Ivan Isailović očekuje veoma dobru i ozbiljnu saradnju, dodaje da se u ovom trenutku razgovara sa tehničkom vladom o potencijalnim investitorima radi otvaranja novih radnih mesta, kao i novim projektima po pitanju veće toplotne efikasnosti u opštini Krupanj i grejanja na biomasu što bi predstavljalo veliku uštedu kako za građane tako i za privredu i javne institucije.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa