9. jun 2016.9. jun 2016.
ODRŽANI 40. „LAZINI DANI“

ŠABAC UGOSTIO EMINENTNE STRUČNjAKE

Tradicionalna stručna manifestacija „Lazini dani“,održana je 40. put, u Hotelu „Sloboda“ u četvrtak i petak. Šabac je tokom dva dana trajanja manifestacije ugostio više od sto učesnika, stručnjaka iz različitih oblasti medicine. U toku ova dva dana, bilo je održano nekoliko stručnih predavanja, a sve teme su akreditovane, što je lekarima, stomatolozima i farmaceutima omogućilo sticanje potrebnih bodova u okviru stručne edukacije.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je da je tokom „Lazinih dana“ Šabac bio domaćin eminentnim stručnjacima iz oblasti zdravstva.
- Ponosan sam što je baš naš grad centar ovog okupljanja, jer se trudimo da svojim sugrađanima omogućimo bolji i zdraviji život, a to nije moguće bez kvalitetne zdravstvene zaštite. Grad Šabac je uočio potrebu za angažovanjem dodatnog medicinskog kadra, tako da smo zaposlili 16 od 133 lekara koji rade u Domu zdravlja, kao i 18 od 206 zaposlenih sa srednjim medicinskim obrazovanjem, podsetio je gradonačelnik Zelenović.
On je istakao da je preventiva ključ efikasnog zdravstva i način da se preduprede određene bolesti.
- Grad će nagraditi sve lekare Doma zdravlja koji rade više i motivisati ih da budu još bolji. Cilj nam je da imamo zadovoljne lekare i medicinske tehničare, jer kada su oni zadovoljni i pacijenti će biti zadovoljni. Mi u Šapcu nudimo konkretna rešenja da naši sugrađani dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu, ali i da naši mladi lekari dobiju priliku da rade, napomenuo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Cveće na spomenik Lazi Lazareviću u petak su položili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, dr Nada Ruvidić, predsednica šabačke podružnice Srpskog lekarskog društva i prim. dr Stevan Stanković, jedan od osnivača manifestacije.
- Šabac se Lazi Lazareviću odužuje manifestacijom posvećenom njegovom liku i delu. „Lazini dani“ su jedinstven skup čija je svrha prezentacija stručnih radova lekara. Šapčani su ponosni na takvo naučno okupljanje u svom gradu, a pre svega na poreklo humaniste, lekara i književnika Laze Lazarevića, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Dr Nada Ruvidić podsetila je na osnivanje manifestacije pre 40 godina, i na plemenitu ideju nekoliko entuzijasta rešenih da u Šapcu zaživi godišnje okupljanje stručnjaka Srbije iz različitih oblasti medicine. Ona je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli da „Lazini dani“ opstanu i budu prihvaćeni kao jedno od najuticajnijih edukativnih okupljanja.
U okviru kontinuirane edukacije organizovani su kursevi, predavanja i sastanci koje vode eminentni stručnjaci u oblasti medicinskih nauka. Prema oceni učesnika, program obećava visok stepen relevantnosti i aktuelnosti predavanja, ali i upotrebljivost novodobijenih informacija u svakodnevnoj medicinskoj praksi.
Mi u Šapcu nudimo konkretna rešenja da naši sugrađani dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu, ali i da naši mladi lekari dobiju priliku da rade



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa