9. jun 2016.9. jun 2016.
PRIJEM ZA DOBITNIKE JUBILARNIH NAGRADA U PROSVETI

PODRŠKA DOBROM RADU

Rezultati šabačkih đaka protvrđuju da se sa njima dobro radi, naglasio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na svečanom prijemu prošlog petka i dodao da grad Šabac ima jasan plan kako da obrazovanje u gradu bude još bolje
97 prosvetnih radnika iz osnovnih, odnosno 79 iz srednjih škola imaju isti cilj: da šabačku decu pripreme za velike borbe koji im predstoje u životu. Dobitnici jubilarnih nagrada daju sve od sebe kako bi taj zadatak bio ostvaren.
- Lepo je kada prvi jubilej, deset godina rada, dočekate na mestu na kom volite da radite. Drago mi je da radim sa mladima, kojima mogu da prenesem znanje i iskustvo. Profesori imaju važan zadatak, da đacima osim učenja i obrazovanja, objasne kako funkcioniše svet odraslih i kakve ih sve situacije u životu očekuju, rekao je Vladan Petrović, profesor Ekonomsko trgovinske škole.
Slično mišljenje ima i dr Mirko Nagl, profesor fizike u Šabačkoj gimnaziji, koji je dobio nagradu za 20 godina rada.
- Prijatno sam iznenađen skupom, jer se kod nas na obrazovanje gleda kao na volontersku stvar. Drago mi je što je gradonačelnik Šapca spreman da uloži novac u obrazovanje i da realizuje neke važne ideje. Mislim da u budućnosti obrazovanju treba posvetiti veliku pažnju, jer svet ostaje na zdravoj i obrazovanoj deci. Nekada su našoj zemlji najviše koristili đaci koji su se školovali u inostranstvu, a u današnjim uslovima za naš grad bi bilo dobro da se što više mladih koji se školuju u našim univerzitetskim centrima vrati u Šabac i doprinese razvoju ovog grada, istakao je Nagl.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je nagrađenim jubilarcima, uz napomenu da oni rade jedan od najvažnijih poslova u društvu.
- Grad ima obavezu da skrene pažnju javnosti na ljude koji rade jedan od najvažnih poslova, obrazuju našu decu. Šabac je već poznat kao rasadnik talenata, a mi se trudimo da đacima pružimo uslove da talenat razvijaju i neguju u svom gradu i da se sa uspesima uvek vraćaju kući. Ulažemo novac u obrazovanje i nauku, kako bi stvorili i priliku i mogućnosti onima koji žele da uče više, ali i da nagradimo nastavnike i profesore koji rade više. Podržaćemo tradicionalne načine obrazovanja, ali želimo da naša deca dobiju više mogućnosti, rekao je Zelenović.
Čestitku prosvetnim radnicima uputio je i Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje.
- Grad se podelom jubilarnih nagrada simbolično odužio prosvetnim radnicima za njihov trud koji ulažu u popravljanje kvaliteta prosvetnog sistema u Srbiji, ali i grada Šapca. Pokazatelj njihovog zalaganja su i uspesi šabačkih učenika. Još jedan korak ka naprednijem obrazovanju je i projekat E Sova. Šapčanima svih generacija omogućeno je da besplatno savladaju jedan od najtraženijih programskih jezika ““ Java Skript programski jezik, jednogodišnjom onlajn edukacijom na e-Sova platformi, koja je za ovu potrebu posebno osmišljena i koju finansira Grad Šabac, rekao je Stojićević.
Grad ima jasan plan za unapređenje obrazovanja, dodaje gradonačelnik Šapca.
- Nastavnici koji rade više treba da budu bolje plaćeni. Zalažemo se da baš u Šapcu počnemo sa školom za 21. vek, školom u kojoj će svi osnovci ići u jednu smenu, imati topli obrok u školi, učiti programiranje i strane jezike, imati više fizičke aktivnosti, a domaći raditi u školi sa svojim učiteljima i nastavnicima, rekao je Zelenović.
Želja gradskih čelnika je da Šabac u narednom periodu dobije Školsku upravu, odnosno instituciju koja na nivou grada vodi računa o prosveti. U njoj bi zaposleni iznosili inicijative i rešavali probleme, sve u cilju poboljšanja uslova u kojima rade sa decom.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa