9. jun 2016.9. jun 2016.
OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLjNIH DAVAOCA KRVI

Zahvalnost viŠestrukim davaocima

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, organizovao je svečani prijem za davaoce koji su krv dali 50 i više puta, a po prvi put pridružili su im se i oni koji su krv dali više od 100 puta. Uz prigodne poklon časovnike i zahvalnice za dvadesetdvoje humanista, Nemanja Pajić je istakao da Šabac, zahvaljujući plemenitim ljudima, već dugi niz godina nema problem sa rezervama krvi, čak ni u letnjem periodu.
-Letnji period je najkritičniji, ali u Šapcu nestašice krvi nema. Upravo zahvaljujući ovim ljudima koji su ovde sa nama u proteklom periodu spašeni su mnogi ljudski životi- istakao je predsednik gradsek Skupštine Nemanja Pajić.
Od ukupno 22 davaoca koja su dobila zahvalnice i satove, njih 13 je dalo krv preko pedeset puta, dok je njih devetoro dragocenu tečnost dalo preko sto puta. Među njima je i Stoiša Gavrić, koji je od svoje 18 godine do danas dao krv 144 puta.
-Počeo sam sa 18 godina jer je jednom mom drugu trebala pomoć i od tada do danas krv dajem redovno, istakao je Gavrić.
Da u Šapcu nema nestašice krvi potvrdio je i Zoran Radukić ispred Crvenog krsta Šabac.
- Godinama u nazad imamo trend porasta broja davaoca krvi u Šapcu. Među njima prednjače mladi u srednjim školama. Naime, ova deca su jako zainteresovana za ovakav vid humanosti na šta su pozitivno uticali i škola i porodica i uopšte okolina, istakao je Radukić.
Praksa uručivanja zahvalnica i satova dobrovoljnim davaocima krvi u Šapcu je ustanovljena pre 12 godina.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa